• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

“Uluslararası Öğrenci Akademisi”nde 2. Ve 3. Dersler 28.03.2014 Günü Verildi

“Uluslararası Öğrenci Akademisi”nde 2. Ve 3. Dersler 28.03.2014 Günü Verildi
“Uluslar arası İzmir Öğrenci Akademsi”nde 2. Dersin konuğu Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Bilen Hoca oldu.
DSCF1005

“Uluslar arası İzmir Öğrenci Akademsi”nde 2. Dersin konuğu Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Bilen Hoca oldu. Osman Bilen hoca ‘Yeni Bir Kültürü Tanımak’ başlıklı gerçekleştirdiği konuşmasında, kendi eğitim macerası üzerinden tanıdığı yeni kültürler aktardı. Genç öğrencilerin bilhassa üniversite yıllarında yurtdışına giderek farklı kültürleri tanımaları, gittikleri yerlerin siyasi- sosyal zihin işleyişini öğrenerek kendilerini uluslararası düzeyde geliştirmelerinin hem kendileri için hem de yaşadıkları toplum için son derece faydalı olacağına değindi.  

 

3. Dersin konuşmacısı şair, yazar Celal Fedai oldu. Celal Fedai ‘‘İnsanlığın Medeniyet Destanı’’ isimli bir konuşma gerçekleştirdi. Fedai bu konuşmasında dünyada oluşturulmaya çalışılan Amerikan ve Batı medeniyetlerinin öne çıkarılıp diğer medeniyetlere karşı eziklik algısı yaratılmasından, aşağı görülmesinden, gelişmişlikte insani değerlerin hiçe sayılmasından ve dünyada tek bir medeniyetin olmadığından bahsetti. Konuşmasını Roger Graudy üzerinde temellendiren Fedai, Graudy’nin büyük bir düşünür olarak dünyada Batı’dan başka büyük medeniyetlerin olduğunu da tespit ettiğini ancak bu tespit sonrası Graudy’nin Batı tarafından göz ardı edilir bir düşünür hala geldiğini dile getirdi.

 

Bu haber toplam 993 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim