• İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

AK Parti Konya İl Başkanı TYB Konya Şubesinde

AK Parti Konya İl Başkanı TYB Konya Şubesinde
AK PARTİ KONYA İL BAŞKANI AHMET SORGUN TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ'NİN 'YENİ TÜRKİYE VİZYONU VE AHMET DAVUTOĞLU' KONFERANSINDA KONUŞTU SORGUN: YENİ TÜRKİYE'DE KÜÇÜK İNSANLARIN GÖLGESİ BÜYÜMEYECEK AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Türkiye Yazarlar Birli

Sorgun; 46 vatandaşımızın kurtarılması etkili dış politikanın eseri

Programın başında Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun hayatını konu alan kısa bir belgesel gösterimi ile başladı. Daha sonra AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, sunumunu yapmak üzere kürsüye geldi. Konuşmasının başında programa ilgi gösteren katılımcılara teşekkür eden İl Başkanı Ahmet Sorgun, 101 esir kaldıktan sonra IŞİD'in elinden kurtarılan 46 vatandaş ile ilgili konuştu. Sorgun; '101 gündür esir olan diplomat ve vatandaşlarımız, kurtarıldı. Bu güzel haberle güne başladık. İşte Etkili ve başarılı dış politikanın eseri bu. Ben bu müjdeyi bizlere yaşatan ve büyük emek harcayan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve elbette MİT Müsteşarımıza teşekkür ediyorum. Ancak maalesef bu coğrafyada yaşıyorsanız ve büyük ülke olma hedefindeyseniz bu tür olaylar yaşanıyor' dedi.

Sorgun; 'Ahmet Davutoğlu'nun Konya'ya büyük bir aidiyeti var'

Başbakan Davutoğlu'nu 1994'ten beri tanıdığını ve Davutoğlu'nun Konya'daki ilk konferansını Fuar Kültür Merkezi'nde kendilerinin organize ettiklerini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu anlattı. Sorgun, şunları söyledi; 'Öncelikler Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun ülkesine ve doğduğu şehir olan Konya'ya büyük bir aidiyeti var. Bunun son örneği de güven oylamasından hemen sonra Konya'ya gelmesiydi. Biz, büyük bir hazırlık yapalım ve Başbakanımızı en coşkulu şekilde karşılayalım dedik ama o Konya'ya söz verdim ve bir an önce gelmek istiyorum dedi. Bu Sayın Davutoğlu'nun şehrine ve insanına gösterdiği önemin bir göstergesi. Konya'ya geldiğinde de hemen 124 kilometrelik Çevre Yolunun temeli atıldı ve daha birçok önemli yatırım da hizmete girdi.'

Sorgun; 'Davutoğlu, kişiliği ile büyük bir şahsiyet'

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 20 yıllık dostluğu olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kişiliğini konferansa katılanlara anlatma imkanı da buldu. Başbakan Davutoğlu'nun mütevaziliği ile büyük bir insan olduğunu dile getiren Başkan Sorgun; 'O büyük bir akademisyen, hocamız. Zaten Başbakanımız, kendisine hoca denilmesini çok seviyor. Onun bir başka özelliği, birlikte çalıştığı insanları da asla yormaz. Bilge kişiliği de bir başka önemli özelliği. Ahmet Davutoğlu doğu ve batıyı çok iyi bilen biri. Enerjisi bitmek bilmeyen biri. Her zaman da 'bize 24 saat yetmezse 25 saat çalışacağız' diyor. Gazeteciler, temposunun sırrını  sorduğunda da ben vücuduma 'bana 2 saat daha müsaade et' diyorum. ifadelerini kullanıyor. İletişim kurma konusunda hiç bir zaman zorlanmaz Sayın Başbakanımız. Dünyanın her yerinde her kesimle anında iletişime geçebilen biri. Çocukla çocuk, yaşlı ile yaşlı olur ve gönüllerine girer. Gittiği her şehre sembol bulup onun altını da doldurabilen ve o konu hakkında saatlerce konuşabilen biri. Yine Türkiye'nin her yerinde çok sevilen ve ilgi gören biri. Bizler de bu hassasiyeti göstermeye önem veriyoruz. Başbakanımıza sonuna kadar sahip çıkıyor ve arkasında olduğumuzu hissettiriyoruz. Ancak şehir milliyetçiliğinden de uzak duruyoruz' ifadelerini kullandı.

Sorgun; 'Artık bu ülkede küçük insanların gölgesi büyümeyecek'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vizyonu geniş ve özgül ağırlığı çok yüksek biri olduğunu söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun Başbakan Davutoğlu'nun bu özelliğini 62. Hükümet Programında da ortaya koyduğunu aktardı.

İl Başkanı Ahmet Sorgun, konuşmasını şöyle sürdürdü; 'Sayın Başbakanımız, büyük bir vizyoner. Bunu 62. Hükümet Programı'nda da görebiliyoruz. Program ile Yeni Türkiye; ileri demokrasi, insani kalkınma, yaşanabilir çevre, öncü ülke, etkili dış politika ve büyük ekonomi gibi önemli ayaklar üzerinde inşa edilmeye devam edecek. Yeni Türkiye'de yani uzun süredir popülizm yok. Eskiden seçimler geldiğinde anahtarlar dağıtılır sözler verilip yerine getirilmezdi. Artık o günler geride kaldı. Artık bu ülkede küçük insanların gölgesi büyümeyecek.'

Sorgun; 'Siyasetin seviyesi artmalı'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türk siyasetine büyük katkılar yapmaya devam edeceğini dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, şehir ve ülke olarak kendilerinin de siyasetin toplam kalitesini arttırmada etkin rol oynaması gerektiğini söyledi. Sorgun, Yeni Türkiye'de toplumun da önemli bir konum elde etmeye devam edeceğini aktardı. Başkan Sorgun; 'Artık toplum, siyasetin öznesi olacak. Yeni Türkiye'de siyaset; ahlak ve erdem üzerine inşaa ediliyor. Artık kimlik dayatmaya son veriliyor' dedi.

Program, katılımcıların AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun'a soru sormaları ile devam etti. Konferansın sonunda ise Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, günün anısına İl Başkanı Ahmet Sorgun'a teşekkür belgesi verdi.

Bu haber toplam 1175 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim