• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

TYB Sakarya Şubesinde Ahi Naci İşsever Söyleşisi Gerçekleştirildi

TYB Sakarya Şubesinde Ahi Naci İşsever Söyleşisi Gerçekleştirildi
Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi tarafından yazar- şair Ahi Naci İşsever’in katılımıyla söyleşi düzenlendi.

naci_isever_syleisi1Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi tarafından yazar- şair Ahi Naci İşsever’in katılımıyla söyleşi düzenlendi. Taraklılı olup Almanya’da yaşayan yazarın Alamancı Dediğin(Roman), Taraklı(Araştırma), Taraklı’da Yalaza Kültürü(mizah) kitaplarından sonra yeni çıkan
‘Seyyah Çarığı adlı şiir kitabı üzerine söyleşi- imza günü etkinliği gerçekleştirildi. Yazar İşsever, bir Türkçe aşığı olduğunu söyleyerek “Taraklı- Göynük- Beypazarı Türkçe’sinin Türkiye esas alınması gerekmektedir. İstanbul- Üsküdar kadınlarının kullandığı Türkçe değişmiştir.” dedi. Şair İşsever, Almanya’da yaşadığı dönemde insanların durumlarına olan şahitliğini Alamancı Dediğin romanıyla dile getirdiğini, Türkiye’de bu vasıfta eser yazılamadığını, Taraklı tarihi ve Yalaza kültürü üzerine çalışmalar yaptığını belirtti. Şiir serüvenini Mersin’de başladığına değinen, Yazar Taraklı’nın hasta olan bedenine çok iyi geldiğini ve kendisini iyi hissettirdiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1821 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim