• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

“Kalem-Kılıç – Kadın Siyasetin G(üç) Kaynakları”

“Kalem-Kılıç – Kadın Siyasetin G(üç) Kaynakları”
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin düzenlediği “Geleneksel Cumartesi Sohbetleri”nin bu haftaki konuğu Eğitimci - Yazar Zehra YÜCEL oldu.

DSCF6018Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin düzenlediği “Geleneksel Cumartesi Sohbetleri”nin bu haftaki konuğu Eğitimci - Yazar Zehra YÜCEL oldu.


“Kalem-Kılıç – Kadın Siyasetin G(üç) Kaynakları” konulu sohbeti, Üstad Mehmet Akif ERSOY’UN “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri üzerinden sosyolojik, felsefî ve psikolojik okumalar yaparak yürüten Sayın YÜCEL, Batı’nın Haçlı Seferleri ile girdiği yoldan “ideoloji” maskesiyle çıktığını ve kendi Orta Çağının karanlığını besleyen kötülüklerin söz konusu yolculuğu akabinde şekil ve yön değiştirerek mazlum insanların üzerinde zulüm tufanına dönüştüğünü ifade etti.

Batı’nın çirkin maskesinin düştüğü Çanakkale Cephesi dâhil pek çok yerde aynı oyunu oynayan sözde medenî dünya zihniyetinin nasıl oluyor da gene kendi gibi bir varlığın “insanın” öğütücüsü, yok edicisi olabiliyor sorusuna tarihî delillerle açıklık getirmeye çalışan Zehra YÜCEL, Hz. Ali’nin: “Ve tez’um enneke cirmun sagîrun, ve fîken tavel ‘âlem-ul ekber.” / Ey insan, sen kendini küçük bir varlık sanıyorsun. Hâlbuki hikmetlerle dolu olan en büyük âlem sende gizlidir.” Ve Alak Sûresinin ilk âyetini “İgra!.. Oku! Yaratan Rabbinin adı ile oku!” hatırlatarak meseleyi değerlendirirken çok boyutlu düşünmek gerektiğine, iki değil üç, üç değil beş gözle okumalar yapmak gerektiğine vurgu yaptı.

Kadının ve kalemin sarsılmaz bir güç membaı, silaha ve siyasete yön veren kaynaklığını tarihten örnekler vererek anlatan Zehra YÜCEL, sohbetine Tevfik FİKRET’in “Elbet sefil olursa kadın, alçalır beşer.” sözleri ile son verdi.

Bu haber toplam 1534 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim