• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Anadolu’da Rönesans

Anadolu’da Rönesans
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin “Geleneksel Cumartesi Sohbetleri”nde bu hafta Anadolu’da Rönesans konuşuldu. Program sorumluluğunu Zehra YÜCEL’in üstlendiği sohbetin konuşmacı konuğu araştırmacı yazar Ahmet YOZGAT oldu.

IMG-20141123-WA0005Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin “Geleneksel Cumartesi Sohbetleri”nde bu hafta Anadolu’da Rönesans konuşuldu. Program sorumluluğunu Zehra YÜCEL’in üstlendiği sohbetin konuşmacı konuğu araştırmacı yazar Ahmet YOZGAT oldu. Sözlerine “Rönesans” kelimesinin yerine neden Türkçe karşılığını seçmediğini belirterek başlayan Sayın YOZGAT, Avrupa karanlık Orta çağının tam da ruh halini karşılayan bir kelime olarak gördüğünü paylaştı. Anadolu merkezli bir yeniden doğuşunu yakalayabilmek için tarihi dikkatli okumak gerektiğini belirten YOZGAT, söz konusu tarihin ancak Selçuklu Devri ile başlatılabileceğini zira hakiki manada özün tam karşılığının sanılanın aksine Osmanlı değil, Selçuklu olduğunu belirtti.

Selçuklunun bitmesiyle başlayan ölümümüzden kurtulup küllerimizden yeni doğuşu için fetret devri olarak nitelendirdiği ara dönemi fetret devri kişilerinin alınlarına yazılan “kendine güvensizlik” duygusu ile aşamayacağını, bu görevin kendine güvenli yeni neslin görevi olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

 

IMG-20141123-WA0002

 

Bu haber toplam 2431 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim