• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Ufuk Coşkun: Ezoterizm, Okültizm ve Newton

Ufuk Coşkun: Ezoterizm, Okültizm ve Newton
1642 yılının Aralık ayının 24’ünü 25’ine bağlayan gece sabaha karşı iki sularında bir çocuk dünyaya geldi.

Bu doğum aynı zamanda İsa Mesih’in doğumuyla aynı gün ve saatte gerçekleşmişti. Yerel kilisede İsa’nın doğumunu kutlamak üzere ayin yapılırken, yetim bir çocuk olarak dünyaya gelen bu prematüre bebeğin bir mucize olduğu söyleniyordu. O bebek Isaac Newton’du.

Biz onu yerçekimi kanununu bulan bilim adamı olarak biliriz. Oysa o, hayatını kadim kutsal metinleri ve onlarda şifrelendiğine inandığı gizli bilgileri çözmekle geçirdi. Ve bunu hep sakladı. Bir misyon üzere dünyada bulunduğuna inanıyordu. Kadim Mısır ve Mezopotamya metinlerine aşırı derece düşkün birisiydi. Öyle ki gizli ilimler üzerine tam 800 dosya çalışma hazırladı. 

VIII. Henry döneminde özel olarak darphanede altın üreten Newton, simyacılar tarafından “Kleopatra” kod adıyla bilinen formülün şifrelerini çözmüş ve bazı metalleri altına dönüştürmeyi başarmıştı.

Özellikle “Danyal Kehanetleri” üzerine çalışan Newton’un bazı kehanetleri de ortaya çıkmıştı. Örneğin: 1948 yıllında İsa’nın yeniden doğacağını söylemişti. İsrail kuruldu. Yine ona göre 2370 yılına kadar Hristiyanlık tamamen ortadan kalkacak ve yerine bir “Barış Dini” kurulacak.

Devamı: http://www.milatgazetesi.com/ezoterizm-okultizm-ve-newton-makale,125970.html

Bu haber toplam 2828 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim