• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Ufuk Coşkun: Maarif Araştırmaları Vakfı

Ufuk Coşkun: Maarif Araştırmaları Vakfı
Demokrasi ve özgürlük kisvesi altında gün geçtikçe insanlar birbirlerinden uzaklaştırılıyor ve tamamen hazcı, kimlik bunalımı yaşayan, duyularının esiri haline gelmiş/getirilmiş bir toplum modeli sunuluyor.

Bu zihin bulanıklığını aşmanın ve aklıselim, kalbiselim, ilim, irfan, ahlak, erdem sahibi kaliteli insanlar yetiştirmenin yegâne yolu; doğru bir maarif sisteminden geçmektedir.

Türkiye, son yüz yıldır ortak akıl, ortak idrak ve ortak bir dil inşa edememenin bedelini ağır ödeyen bir ülkedir. Bu sebeple ihmal edilen ve sürekli üstü örtülen, gözden düşürülen maarif sistemine ciddi manada eğilmemiz icap ediyor.

Derdi vatan olan, bu ülkenin evlatlarını düşünen, ülkesini düşünce, kültür, sanat, mimari, bilim ve teknoloji alanlarında geliştirmek isteyen insanlarla birlikte mutlaka bir araya gelmemiz gerekiyor.

İşçi sınıfı hareketinin bir parçası olarak, Sanayi Devrimi’nden sonra ortaya çıkan, dolayısıyla 19. yüzyıl zihniyetinin bir ürünü olarak varlıklarını devam ettirmeye çalışan ve artık miadını dolduran sendikaların biraz da yozlaşarak temel hak ve özgürlükler konusunda faaliyet yürütmek yerine siyasi partilerin arka bahçesi konumuna gelerek / getirilerek yönetime ortak olma emelleri maalesef işimizi zorlaştırıyor.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/maarif-arastirmalari-vakfi/haber-197495?fbclid=IwAR3WFfjrbpfBSc0ZXPpLfxLsuPHgtIKKR2xbAopigDhhq0pltczRVDaCzfA

Bu haber toplam 471 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim