• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Ufuk Coşkun: TEKNOFEST İstanbul

Ufuk Coşkun: TEKNOFEST İstanbul

Türkiye özellikle son yıllarda teknoloji alanında ciddi bir sıçrama yaşıyor. Yazılımıyla, elektroniğiyle, mekaniğiyle, motoruyla kendi mühendisliklerimizin eseri olan ürünleri piyasaya sürüyoruz.

Eskiden teknoloji denildiğinde aklımıza ilk gelen Japonya olurdu. “Abi, yok böyle bir şey, adamlar üretmiş!” şeklinde Japonya’nın oyuncak bebeklerini bile över bir haldeydik.

Bize gelince; “Bizden adam olmaz” ifadesi neredeyse bir Türk atasözü gibi dilden dile dolaşan bir sözdü.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne giden varsa bu durumun artık yavaş yavaş değiştiğini görecektir.

Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini sağlamak amacıyla son yıllarda çok önemli bir festival tertipleniyor.

Çarşamba günü ziyaret etme imkânım oldu. Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen festivale oldukça yoğun bir ilgi var. Sadece ilk iki günde 250 bin kişi ziyaret etmiş.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/ufuk-coskun/teknofest-istanbul/haber-217584

Bu haber toplam 303 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim