• İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Ufuk Ulutaş: Fransa neden böyle?

Ufuk Ulutaş: Fransa neden böyle?
Türkiye uzun zamandır uluslararası sistemin revize edilmesi gerektiğini söylüyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin dünyadaki mevcut güç dengelerini yansıtmayan yapısı bunun en önemli gerekçelerinden.

İkinci Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan güç dengelerinin 2019 dünyasında pek de anlam ifade etmediğini yakından görüyoruz.

Geçtiğimiz on sene içerisinde birçok devlet dış politika da zikzaklar yaptı. Belki de hiçbir Avrupalı devletin zikzak performansı Fransa kadar çarpıcı olmadı. Suriye bunun en bariz örneklerinden. Suriye’de muhalefetin sesini fazla çıkaran destekçilerinden birisi olarak başladıkları serüvenin PKK destekçiliği ile sona ermesi elbette vahim bir tablo. Bunun da ötesinde Avrupa’da Türkiye’ye en yakın Suriye politikasına sahip ülkeyken en uzak ülke konumuna gelebilmek de ayrı bir maharet ister. Bu tabii ki Fransa’daki kafa karışıklığını bariz bir şekilde ortaya koyuyor. Ama yine de son zamanlarda Fransa’da artan Türkiye karşıtlığını anlatmaya yetmiyor.

Bunun karşıtlığın temelde üç sebebi var. Daha doğrusu Türkiye attığı diplomatik ve askeri adımlarla Fransa’nın üç cephede ya anlamsızlaşmasına sebep oldu ya da Fransa için bu cephelerdeki dosyayı kapadı. Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz’den bahsediyorum. Üç cephede de anlam ve mevzi kaybeden Fransa öfkesini anlamsız açıklamalarla dışarıya vurma gayreti içerisinde.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/ufuk-ulutas/fransa-neden-boyle/haber-1028519

Bu haber toplam 642 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim