• İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Urfa’da kitap ve medeniyet konuşuldu

Urfa’da kitap ve medeniyet konuşuldu
Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Genç STK’larla birlikte hazırlanan Kitap ve Medeniyet Konulu konferans Şair Nabi Kültür Merkezinde icra edildi.

Kütüphaneler Haftası münasebetiyle düzenlenen Kitap ve Medeniyet konferansının konuğu İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan idi. Hz. Muhammed Cahiliye toplumuna bir kitapla geldi diyen Muhammet Nur Doğan, Kitaba ve medeniyete dair konuşmalarını şöyle sürdürdü. “Kitap, cahiliyenin tıkadığı aklın ve vicdanın damarlarını açtı. Ve o günkü Arap toplumu medenileşti. Yesrib Medine oldu.  Kuran-i Kerim’in ilk ayeti “Oku” diye başlamıyor mu. Gerçek kitabımız olan Kur’an’ın bilgiye ve akla çağrısı aslında bir medeniyet çağrısıdır. Ki Allah u Teala kutsal kitabında aklını kullanmayanlar için biz onlara aşağılık bir hayatı hazırlarız demiştir. Akıl ile iman aynı şeydir. Aklî olan imanîdir de aynı zamanda.” Dedi.

Konferans sonrası katılımcılara Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan Hocanın hazırladığı İslam’ı Kuran’dan Okumak adlı kitabı hediye edildi. 

5018.jpg

urfayeni2.jpg

 

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim