• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Vali Arslantaş Erzincan Şubesini ziyaret etti

Vali Arslantaş Erzincan Şubesini ziyaret etti
Erzincan Valisi Ali Arslantaş Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir’i 16.01.2019 tarihinde ziyaret etti.

İlde açılması düşünülen “Erzincan Kitaplığı” konusunda değerlendirmelerde bulunan Vali Ali Arslantaş, “Bazı kitapların telif problemleri var. Onları aşmak istiyoruz. Onları aştığımız zaman şehrimizin kayıp kültürünü ve tarihini gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Böylece gelecek nesillere ders alacakları bir külliyat bırakmak arzusundayız” diye konuştu.

Şube başkanı Özdemir de yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özdemir, “TYB’nin Erzincan Şubesi olarak, şehrimizin kültür, sanat ve edebiyat hayatına katkı sağlamak için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimle iş birliği yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin kitaba ve bilgiye kolayca ulaşabilmeleri için ilimizde açılması planlanan kütüphane için şube olarak destek vereceğiz, katkı sağlayacağız. Erzincan’ın temel eserleri sayılabilecek çok sayıda eser var. Bu eserlerin temin edilerek gelecek nesillere bırakılması gerçekten çok önemli bir kültür hizmeti olacaktır." dedi.

Vali Ali Arslantaş’ ile yapılan görüşmeye Doğu Gazetesi sahibi Mücahit Danişment Özdemir’de katıldı.

Bu haber toplam 668 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim