• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Vedat Bilgin: Bir ittifakın siyasal anlamı veya beka sorunu

Vedat Bilgin: Bir ittifakın siyasal anlamı veya beka sorunu

Cumhur İttifakının hangi şartlarda ortaya çıktığını tartışmadan onun tarihsel misyonunu kavramadan bir seçim meselesi olarak ele almak şüphesiz eksik ve yetersi olacağı gibi, bu şekilde siyasal manasını kavramak da mümkün olmayacaktır. 

Türk siyasal hayatında temel sorunun bir başka ifadeyle temel siyasal bölünmelerin kültürel eksende ortaya çıktığını söyleyip bu yönde bazı tezler ileri sürmekteyim. Nedir bu siyasal bölünmeler diye yakından bakıldığında, işin gelip ‘yerli olmak’ ve ‘batıcı olmak’ gibi bir farklılaşma ekseninde şekillendiğini görmek mümkündür. 

Batılılaşma ideolojisi İmparatorluğun son döneminden itibaren farklı adlarla anılan akımlar şeklinde görülmekte, siyasi partiler tarafından temsil edildiği halde yerli tavrın çoğu kere savunmacı bir konumda kaldığını tespit etmek zor değildir; çünkü batılılaşma başlangıcından itibaren devlet merkezli, topluma müdahale aracı olan bir ideoloji halinde tezahür etmiştir. 

Devamı: https://m.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/bir-ittifakin-siyasal-anlami-veya-beka-sorunu/haber-825882

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim