• İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Vedat Bilgin: Darbe mi dediniz?

Vedat Bilgin: Darbe mi dediniz?
Darbe tartışmasına, üstelik CIA’in yan kuruluşu RAND raporuna dayanılarak bu tartışmanın yapılmasına ne dersiniz ya da ne demek gerekir?

RAND raporunu hazırlayanlara öncelikle söylenmesi gereken bir şey vardır: Efendiler sizin özenle hazırladığınız, diğer darbelerden farklı olarak Türk devletine son darbeyi vurmak üzere Soğuk Savaşın karanlık dehlizlerinde beslediğiniz devşirilmiş ihanet çetesi eliyle uygulamaya soktuğunuz 15 Temmuz girişiminizi Türk milleti mağlup etmiştir. Bu tarihten sonra böyle bir şeye teşebbüs etmeye hâlâ cesaretiniz var mıdır?

Orduda Kemalist; ulusalcı, milliyetçi ya da hangi adı verirseniz verin, bu ülkenin yurtsever askerlerini hâlâ böylesine kirli bir işin içine çekebileceğinize nasıl düşünürsünüz? FETÖ çetesinin içeride kalan ihanet şebekesi mensuplarının vasıtasıyla bu ülkenin yurtsever askerlerini bir darbe girişimine sürükleyebileceğinizi düşünecek kadar Türkiye düşmanlığı gözünüzü karartmış olabilir fakat bu ülkenin askerleri hangi fikirde olurlarsa olsunlar bu ihaneti görecek, sizin ipliğinizi pazara çıkaracak kadar yiğit ve cesur olduklarını orya koyacak şerefli insanlardır.

MESELE NEDİR?

İşin bir başka boyutu şudur; Türkiye’deki bütün darbeler Batı sisteminin patronajı tarafından NATO Karargâhı üzerinden devşirilmiş, yetiştirilmiş cuntalar üzerinden sahneye konuldukları için CIA’in yan kuruluşunun hazırladığı raporda yer alan darbeyle ilgili ifadelerin tartışılmaya açıldığını da düşünebiliriz fakat darbe söylemini içinden geçtiğimiz konjonktür içinde değerlendirmenin anlamlı olacağını hesaba katmak, daha gerçekçi olacaktır. Bu bağlamda bu tartışmaların yapılması dahi onların işine gelecektir.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/darbe-mi-dediniz/haber-1047468

Bu haber toplam 354 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim