• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Vedat Bilgin: Ekonomide neler olabilir?

Vedat Bilgin: Ekonomide neler olabilir?

İktisat, sosyal bilimler içerisinde tahmin gücü nispeten gelişmiş bir bilim olduğu halde öngörülerinde yanıldığı sıkça rastlanan bir durumdur. Zaten tersi olsaydı dünyanın en zengin adamları herhalde iktisatçılar olurdu. Ekonomik analizler neticesi yapılan tahminler, belli varsayımlar altında geçerli sonuçları vermektedir ki bunun bütün sosyal bilimler için söz konusu olduğunu hatırlamak gerekir.

“Sosyal bilimlerin öngörülerinin kesinlikten uzak olduğunu söylemek, onların eğilimleri tespit ettiğini ifade etmek, yapılan tahminlerin değerini azaltmayıp, aksine kolay elde edilmeyen kıymetli bilgiler olduğuna işaret eder. ‘Ekonomi battı-batıyor’ diyenlerin varsayımları, verileri analiz yöntemiyle; ‘ekonomi gelişmeye devam ediyor, sorunları aşarak ilerleyecek’ diyenlerin tahmin ve yorumlarının farklılaşması anlaşılabilir bir durumdur fakat ekonomik verileri keyfi bir biçimde kullanarak, istedikleri sonuçlara varmak isteyenlerin kendilerini haklılaştırmak için çarpıtması sıkça görülen bir durumdur.”

Devamı : https://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/ekonomide-neler-olabilir/haber-782025

Bu haber toplam 413 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim