• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Vedat Bilgin: Ekonomide yükselme eğilimi

Vedat Bilgin: Ekonomide yükselme eğilimi
Arka arkaya açıklanan verilerin ekonomide olumlu bir eğilime işaret etmesi hem piyasalarda hem de doğrudan sektör temsilcilerinin beklentilerini, gelecek ümitleri artırmış bulunmaktadır.
Ekonominin birçok uzmanın(!) beklentisine, hatta kriz kehanetlerine rağmen erken toparlanmasının sebeplerinin üzerinde durulması lazımdır. Türk ekonomisine operasyon için düğmeye basanların, derecelendirme kuruluşları da dâhil, bu gelişmeleri içerdeki birçok ekonomi yorumcusundan daha erken görerek tavır değiştirmeye başladıkları, tahminlerinde düzeltmeler yaptıkları ortadayken, hâlâ kriz bekleyenleri ise ciddiye almamak en iyisidir.
 
ÜRETİMİN GÜCÜ
 
Peki, ekonominin erken bir biçimde hızla toparlanma sürecine girmesinin sebepleri nelerdir? Birçok sebepten söz edilebilir. Bunlardan ilki, Türkiye’nin reel sektörünün yapısıyla ilgilidir. Burada Türk sanayisinin dinamizmini anlamadan Türk ekonomisi üzerinde spekülasyon yapanların yanılmasının kaçınılmaz olacağını belirtmek isterim.
Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim