• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Vedat Bilgin: Hâlâ kriz bekliyor musunuz?

Vedat Bilgin: Hâlâ kriz bekliyor musunuz?
Bütün siyasal hesaplarını Türkiye ekonomisinin gireceği bir krize göre yapanların yeni bir hayal kırıklığını yaşadıklarını görmek zor değildir.

Bilhassa sosyal medya zeminlerinde başta FETÖ’cüler, PKK/PYD çizgisindeki unsurlar olmak üzere, Türkiye düşmanlığında birleşmiş olanların birçoğunun ve bunların peşine takılmış bazı ‘muhalif safların’ da ‘Türkiye batacak, AK Parti’den kurtulacağız’ türünden şizofrenik söylemlerde buluşması, bu çaresizliğin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Bu organizasyonların arkasında, Batı sisteminin Ortadoğu haritasının yeniden çizilmesine razı olmayan Türkiye’nin bölge barışını savunan siyasetine karşı yabancı servislerin muhtelif elemanlarının bulunduğunu, onların Türkiye’de kurumlaşmış sivil toplum görünümlü yapılarının, devlet içinde işbirlikçi unsurlarıyla birlikte yer aldığını gösteren birçok olay vardır.

NELER OLUYOR?

Burada sorun, bunların peşine takılarak, muhalif oldukları AK Parti’ye karşı bu ihanet şebekesiyle işbirliğine girenlerin davranışlarıdır; zira bunların bazısı ulusalcı, kimisi Kemalist hatta kimi de kendisinin açıkça ‘vatansever’ olduğunu söyleyecek kadar ‘yaşadıkları çelişkiyi kavramaktan uzak’ bir zihni karmaşa içindedirler. Başka bir değişle ‘sosyal şizofreni’ ve ‘ihanet’ kolektif bir zihin bulanıklığı olarak tezahür etmiştir.

Türkiye’nin yaşadığı döviz fiyatlarındaki dalgalanmayı ‘ekonomi kriz başlıyor’ diye sevinç çığlıklarıyla karşılayanlar, krizin ekonomiden toplumsal hayata, oradan da siyasete yayılmasını ümit ettiklerini saklamayarak demokratik usullerle yenemedikleri AK Parti iktidarını devirmeyi hayal etmektedirler. İhanet odaklarının bu süreci, provokasyonlarla, terörü yaygınlaştırma planlarıyla bir ‘kaosa dönüştürme’ arzularının akim kalmasıyla psikolojileri iyice bozulmuştur.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/hala-kriz-bekliyor-musunuz/haber-799263?utm=gazeteoku&utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feed

Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim