• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Vedat Bilgin: İnsani gelişme

Vedat Bilgin: İnsani gelişme

Birleşmiş Milletler’in UNDP raporunda Türkiye’nin ‘çok yüksek insani gelişme’ kategorisinde yer alan bir ülke konumuna geldiği haberi bir anda ‘ekonomi kötü gidiyor; ülke yangın yerine döndü’ türünden hiç bıkmadan sürdürülen söylemin ne kadar gerçeğin uzağında olduğunu ortaya koymuş oldu sanırım. Sanırım diyorum çünkü OECD, Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların hatta Türkiye’yle ilgili iyi niyetli yaklaşımları olmadığı bilinen derecelendirme kuruluşlarının bile daha önce yaptıkları provokatif açıklamalardan sonra durumlarını gözden geçirip, şimdilerde nispeten objektif değerlendirmeler yaptıkları halde içerde bazı iktisatçı yazarın veya muhalefet yapmak isteyenlerin, her şeyin kötü gittiğine dair kanaatleri değişmemiştir.

Bu bakımdan onlar için, Birleşmiş Milletler’in açıkladığı raporda Türkiye’nin insani gelişmişlik endeksindeki yerinin 189 ülke arasındaki yerinin 59. sırada olması bir şey ifade etmeyecektir.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/insani-gelisme/haber-1029279

Bu haber toplam 241 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim