• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Vedat Bilgin: Tarihin değiştiği an

Vedat Bilgin: Tarihin değiştiği an
Bundan sonra tarih başka türlü akacak. Tarihin inişli çıkışlı, devresel ve dalgalanmalı dönüm noktaları vardır; bu değişim anlarının dışından bakınca hep doğrusal aktığı düşünülür.

Oysa milletlerin tarihinde kırılma noktaları, tarihi akışın değiştiği zamanlar vardır. Türklerin yaşadıkları son yüz yılda iki kırılma anı ‘var olmak bakımından’ hayati öneme sahiptir. İmparatorluğun paylaşılma sürecinde Milli Mücadelenin başlaması ve zaferle sonuçlanması bunlardan biridir. 
Milli Mücadele aynı zamanda Batı açısından yarım kalmış bir hesap demektir. Siz bakmayın ‘biz çağdaş Batılı değerleri kabul etmiş bir ülkeyiz, bu yolda ilerleyerek batı uygarlığına katılacağız’ edebiyatına. Hiçbir bilimsel değeri olmayan bu tür ‘batıcı edebi laflarla’ ne Batılı merkezleri ikna etmek mümkündür ne de gerçeği değiştirmek. Bu sözlere olsa olsa bir kısım ahmaklar inanarak, Türkiye’yi Batıya bağımlı tutmanın ‘erdeminden’ söz edebilirler ki onun da bundan sonra mümkün olmayacağı bir yere gelmiş bulunuyoruz.

Yüz yılın en uzun gecesi

“O yer ve an 15 Temmuz 2016’dır. Türklerin son yüzyıllık tarihlerinin ikinci kırılma noktası o gece yaşanmıştır. Artık hiç kimse bu millete bir ‘cemaat masalı’ anlatarak bu ihanet çetesinin kendi başına bu işi gerçekleştirdiğini söyleyemez. Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi yaşadığı olay, bütünüyle bir parçalama, bağımsızlığına son verme projesinin yırtılıp tarihin çöplüğüne atılma olayıdır.” O eylemi yapan FETÖ ihanet şebekesi kendi milletine karşı devşirme bir katiller ve alçaklar sürüsünden öteye bir şey değildir. Bu devlet, altı yüz yıl devşirme sistemini başarıyla yönetmiş bir imparatorluk geleneğine sahipken, bu defa FETÖ yapılanması içinde örgütlenmiş bir devşirme operasyonuna maruz kalmıştır. 
15 Temmuz gecesi yaşanan ihanet bir günde ortaya çıkmamıştır. 1970’lerden bu tarafa adım adım planlı bir şekilde çalışan, ‘devlete sızıntı yapan’ bir cemaat örgütlenmesi vardır. Bu yapılanmanın soğuk savaş şartlarında komünizmle mücadele bağlamında ve özellikle İran’daki İslam Devrimi sonrasında ‘Yeşil Kuşak’ adı verilen operasyonla birlikte NATO konsepti içinde farklı bir anlayışla muhtelif kullanım planları içinde değerlendirilerek desteklenip devlet içinde dal budak salması hedeflenmiştir. 
“Bu ihanet şebekesinin ordu içine sızması, orada bir yedek kuvvet olarak geliştirilmesi ise GLADYO faaliyetleri arasında özel bir yer alması ise bütünüyle Batı Sisteminin Ortadoğu siyasetinin uzantısı olarak şekillenmiştir.“

Devamı: http://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/tarihin-degistigi-an/haber-643450

Bu haber toplam 592 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim