• İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Vedat Bilgin: Türk veya Türkiye düşmanlığının sebebi nedir?

Vedat Bilgin: Türk veya Türkiye düşmanlığının sebebi nedir?

Dünyanın öte ucunda işlenen katliamın Türk veya Türkiye düşmanlığına dönüşen bu vahşetin izahını hiç kimse psikoloji bozukluğu, ruh hastalığı, şizofreni gibi tanılar koyarak yapmaya kalkmasın; olayı bu şekilde açıklamaya girişmek meseleyi geçiştirmek, üstünü örtüp herhangi bir terör eylemi düzlemine indirmek kötü niyetli değilse yetersiz, anlayışsız bir tutum olacaktır.

Elbette ki bu tür eylemleri gerçekleştiren katiller bu tipler arasından seçilirler fakat işin organizasyonu arkasındaki düzenleyici mekanizmalar ve onların uzandığı şebekeler profesyonel servislere uzanır; belki bunu ortaya çıkaracak deliller hemen toplanıp ortaya konamaz fakat olayların mantığını çözecek verilere ulaşmak, çözümleme yapmak zaman alsa da işin mahiyetini açığa çıkaracaktır.

SEBEBİ NEDİR?

Birkaç olayı birlikte düşünmek sorunun anlaşılması açısından bazı ipuçlarına ulaşmayı mümkün kılabilir. Birinci mesele, Batı’da yükselen Türkiye veya Erdoğan düşmanlığıdır. Evet, abartmıyorum bugün Batılı çevrelerde Türkiye düşmanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı ile özdeş hale gelmiştir.

İkinci mesele, takip edilen bağımsızlıkçı siyasetle ilgilidir. Türkiye’nin Ortadoğu siyaseti ve burada yaşananlardan dolayı Batı-Türkiye arasında NATO’ya girişten bu tarafa yaşanan en büyük çelişki ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda Ortadoğu barışının en büyük düşmanı Netanyahu’nun devreye girmesi, oğlunun Yeni Zelanda’daki katillerle aynı dili kullanan açıklamaları yapmış olması elbette tesadüf değildir. Unutmayalım Türkiye’nin Ortadoğu siyaseti Akdeniz siyasetidir.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/turk-veya-turkiye-dusmanliginin-sebebi-nedir/haber-831985

Bu haber toplam 381 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim