• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Vedat Bilgin'den: Bir dış politika aracı olarak terör

Vedat Bilgin'den: Bir dış politika aracı olarak terör
Hiçbir terör eylemi tesadüfi olamaz; hele bu coğrafyada yaşıyorsanız karşılaşacağınız olaylar asla kendiliğinden değildir.

Bu coğrafyanın özellikle de Anadolu’da yaşamanın bedeli ağırdır. Biz Türkler bunun bedelini bu bin yıl içinde defalarca ödemiş olmamıza rağmen, “her yeni hesaplaşma döneminde, uluslararası sistemde veya onun alt sisteminde oluşan her değişimde bunun farklı biçimlerde önümüze konduğunu, konulacağını” bilmek zorundayız. Yine terör bu hesaplaşmanın bir parçası olarak karşımızdadır ve Ortadoğu’nun yeniden şekillendirilmeye çalışıldığı bu süreçte terörün kapsamının değiştiği, şiddetinin arttığı görülmelidir.

Ortadoğu’nun İmparatorluğun çöküşüyle birlikte nasıl yağmalandığını, sömürgeleştirildiğini, kontrol sahalarına bölündüğünü unutmamak gerekir. Yapay sınırlarla oluşturulan devletler, aslında Batılı ülkelerin paylaşım alanlarını ifade etmektedir. Buralarda yaşayan insanlar, kendi topraklarında söz hakkı istedikleri her durumda ise kıyamet kopar. 
“Bugün Libya, Mısır, Suriye gibi ülkelerde yaşanan insanlık dramı, bu ülkelerin kendi halklarını devre dışı bırakarak, yeniden düzenleme çabasının sonucudur. Bu yeniden düzenleme mücadelesinde sadece Batı yoktur, İran, İsrail, Rusya hatta Çin bile duruma müdahildir.”

Devamı için: http://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/bir-dis-politika-araci-olarak-teror/haber-451434

Bu haber toplam 511 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim