• İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Vefatının 15. yılında AHMET KABAKLI

Vefatının 15. yılında AHMET KABAKLI
Ahmet Kabaklı 8 Şubat 2001’de vefat etmişti. Ölümünün 15. yılında Eyüp Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Onun eserleri şiiri ve tarihini öğrenmek isteyenler için hâlâ okunabilir birer kaynak niteliğinde.

Önümüzde şimdi beş cilt olan (önceki baskıları 4 cilt) bir Türk Edebiyatı Tarihi duruyor. Zannedersem Türk Sağının edebiyatı öğrendiği esas kitaplardan biridir diyebiliriz bu kitaba. Müellif Ahmet Kabaklı. Eser bize Türk Edebiyatı’nın bütün bir panoramasını sunuyor. Yer yer eleştirel yer yer subjektif. Aynı zamanda iyi bir antoloji ama o kadar. Her kütüphanede bulunması gereken eser denir ya o cinsten. Türk şiir tarihini öğrenmek için iyi bir kaynak ama şiir eleştirisini öğrenmek için vasatın biraz üstünde. Ancak Kabaklı esasında “Türk Edebiyatı Tarihi”nin yazarı değil “Temellerin Duruşması” isimli o muazzam eserin müellifidir. Sağcı bir aydının Cumhuriyet İdeolojisine getirdiği eleştiriler, olaylar bağlamında da olsa birçok perdeyi aralar nitelikte. 

Devamı: http://www.gazetevahdet.com/vefatinin-15-yilinda-ahmet-kabakli-57641h.htm

Bu haber toplam 728 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim