• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

“Yakın Gelecek” Söyleşisi TYB İstanbul’da Yapıldı

“Yakın Gelecek” Söyleşisi  TYB İstanbul’da Yapıldı
Şafak Çelik’in yönetiminde gerçekleşen programın ilkinde, şair Ali Seyyah ve Adem Yazıcı konuşmacı olarak yer aldı.

Günümüz edebiyatçılarının gözünden öznel ve nesnel edebiyat değerlendirmelerine kapı aralayan “Yakın Gelecek” programının ilki TYB İstanbul’da yapıldı. Şafak Çelik yönetimindeki söyleşiye katılan şairler Ali Seyyah ve Adem Yazıcı, yakın geçmiş ve günümüz şiirinden yola çıkarak şiire bakışlarını aktardılar ve şiir istikametinin geleceğine dair değerlendirmelerde bulundular.

 

Esasa Yönelmek

Okuma meselesine değinen Ali Seyyah, okumanın yalnızca kitap okumaktan ibaret olmadığını, hayatı, insanları ve olayları değerlendirmenin de bir okuma sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Şiir, insanı hayatın başka bir yerinde konumlandırıyor. Bizi oyalayan şeylerden arındığımız zaman esas noktaya yöneliyoruz. İman ettiğimiz esaslar üzerine yoğunlaştığımız zaman, okumalarınız ve yazma biçiminiz o alana yöneliyor ve orada kıymetleniyor.”

 

Hayat Dil ile Bütünleşir

1980’lerin güçlü şiirinin ve dönemi temsil eden güçlü isimlerin 2010’lardan sonra değişime uğradığını anlatan Adem Yazıcı, kendi şiirinin de bundan etkilendiğini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şiirlerimde, şiirimi oluşturan kaynakları da hissettirmek istedim. İçine bulunduğumuz hayatın, içine doğduğumuz dil ile bütünleştiğine inananlardanım. Yunus Emre’nin, onun yolculuğundan haberi olmayanların bile evine girebiliyor olması bu yüzden. Türkçe üzerinden bir devamlılığı olmuştur. Beni heyecanlandıran da bu şiirlerle bir arada olabilmek.”

 

 

 

Sorularınız için:

 

E: tybistanbul1@gmail.com │ T: 0 212 527 75 17-18

3-040.jpg2-(1)-001.jpg

 

Bu haber toplam 651 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim