• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yaşanan Göçler Memlükler'i İlmi Hayatta Zirvelere Taşımıştı

Yaşanan Göçler Memlükler'i İlmi Hayatta Zirvelere Taşımıştı
Fatih Yahya Ayaz'ın ''Memlükler'' çalışması, tarihteki en büyük Müslüman-Türk devletlerinden biri olan Memlükler'in, İslam dünyasının batısını Moğol istilasından koruması ve Suriye bölgesindeki Haçlı devletlerini ortadan kaldırmasını konu alıyor.

Kitapta ilmi-kültürel sahada İslam medeniyetine Memlükler'in katkısı da ele alınıyor. Şerife Yılmaz yazdı.

Fatih Yahya Ayaz'ın Memlükler çalışması, tarihteki en büyük Müslüman-Türk devletlerinden biri olan Memlükler'in, İslam dünyasının batısını Moğol istilasından koruması ve Suriye bölgesindeki Haçlı devletlerini ortadan kaldırmasını konu alıyor.

Memlükler Devleti'nin kurduğu teşkilatların Osmanlılar'ı doğrudan etkilemesi bu çalışmanın ana konularından biri. Ülkemizde hakettiği ilgiyi pek de gördüğü söylenemeyen Memlük Devleti'ni bu çalışma ile çok daha yakından öğrenme fırsatına sahip oluyoruz.

Memlükler'in kölelikten gelme askerler olarak kendilerine özgü bir devlet kurmalarının arka planında uzunca bir tarihi süreç bulunmaktadır. 1257-1517 yılları arası hüküm süren Memlükler'in 648'li yıllarda ilk kuruluşlarından başlayarak yıllar içinde hüküm süren padişahlarını ve dönemlerini detaylarıyla kalem alan yazar, bu uzun dönemi Türk ve Çerkes Memlükleri olarak iki bölümde inceliyor.

Devamı:http://www.dunyabizim.com/kitap/26915/yasanan-gocler-memlukleri-ilmi-hayatta-zirvelere-tasimisti

Bu haber toplam 813 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim