• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Yaşar Hacısalihoğlu: Kaşıkçı cinayetinde kirli eller

Yaşar Hacısalihoğlu: Kaşıkçı cinayetinde kirli eller

Suudi Arabistan yönetiminin, Cemal Kaşıkçı cinayetini itiraf etmek zorunda kalmasıyla yeni bir dönemin içine girildi. Şimdi Suudi Yönetimi, olayın seyrine yönelik gerçekleri örtebilecek senaryo yazmanın telaşında.

Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesiyle ilgili her geçen gün yeni bir gelişmeye ve bana bağlı olarak Suudi Yönetimi tarafından tasarlanan açıklamalara tanık oluyoruz. Artık net olarak belli olmuştur ki; planlı, talimatlı, örgütlü, kendince ince, kirli hesaplarla tasarlanmış, vahşice işlenmiş bir cinayetle karşı karşıyayız. Bir ülkenin konsolosluk binasında devlet görevlileri tarafından DEAŞ tipi bir terör örgütünün niyet ve metotlarına benzer bir cinayet işleniyor. Böyle bir devlete devlet, bunu yapanlara devlet görevlileri, emri verene devlet yönetenleri denilebilir mi?

Devlet görevlileri görünümlü suç şebekesi eliyle bir insanın sadece muhalif olduğu için ortadan hunharca kaldırılması; üzerinden çabuk geçilebilecek, kolayca unutulabilecek, cezalandırılması sadece tetikçilerle yetinilecek bir cinayet değildir.

Ortada akılalmaz bir cüret var. Kimdir bunlara bu cüreti veren? Bunu planlayanlar, cinayet talimatını verenlerin İslam coğrafyasındaki yeri sorgulanmadan bu meselenin üzeri örtülemez. Müslümanların mukaddes topraklarını, bu vahşice cinayeti işleyenler yönetebilir mi? Yönetmeleri kabul edilebilir mi? Mekke ve Medine’nin yönetimi üzerinde, tüm samimi Müslümanların ve kuklalaşmamış gerçek İslam devletlerinin mutlaka düşünmesi gerekir.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/prof-dr-yasar-hacisalihoglu/kasikci-cinayetinde-kirli-eller-c2/haber-785855

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim