• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

"Yaşayan Mehmed Âkif Ersoy Paneli" Gerçekleştirildi

"Yaşayan Mehmed Âkif Ersoy Paneli" Gerçekleştirildi
Gaziantep Valiliği koordinasyonunda SODES şiirle buluşma projesi kapsamında, 1.

 

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, "Mehmet Akif Ersoy; milli şairimiz Türk fikir hayatının ülkemizin çok önemli edebi şahsiyetlerinden birisidir. Düzenleyeceğimiz etkinliklerin Mehmet Akif Ersoy`u bir kez daha anlama ve gelecek kuşaklara anlatmak üzere olmasını umut ediyoruz" dedi. "Mehmet Akif Ersoy`u anarken onu anlamaya çalışıyoruz" diyerek konuşmasına başlayan Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ise, "Kadim bir şehrin yer altında kalmış hazineleri gün yüzüne çıktıkça o şehrin geçmiş tarih ve azameti de gün yüzüne çıkar. Bunun gibi Mehmet Akif`i anlamak için gösterilen her çaba ve gayret de gün yüzüne çıkarma ameliyesidir. Küreselleşmenin yer yer kimlikleri örselediği ve hatta olumsuz simgelerle doldurduğu bir dönemde onu anlamanın her zamankinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bölgemizin toplumsal olaylarla çalkalandığı ve medeniyet havzamızda ciddi değişim ve dönüşümlerin yaşandığı bir ortamda onu anlamak mecburiyetindeyiz. Bugün içerisinde bulunduğumuz şartlar içerisinde Mehmet Akif`i anarken aslında onu tüm boyutlarıyla anlamaya ve anlamlandırmaya çalışıyoruz. Onu anladıkça da zenginleştiğimizin, büyüdüğümüzün ve evrenselleştiğimizin farkındayız." diye konuştu.
Türkiye`de en fazla üyeye sahip etkili bir yazar kuruluşu olduklarını dile getiren Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Akın ise, "20. yüzyıla kapı aralayan Osmanlı Devleti için, batının ilmi ve tekniği karşısında mücadele etmek, bütün kurumlar içinde zorlu mücadeleyi gerektiriyordu. Bu zorluklar, maddi veçhesiyle olduğu kadar manevi yönüyle de bir direnişi atılımı gerektiriyordu. İstiklal harbinin verildiği kurtuluş günlerinde, mücadeleyi yakından takip eden Mehmet Akif Ersoy, mücadelenin manevi cephesini güçlendirmek için, bu mücadeleyi inkıtaya uğratmak isteyenlere karşı bayrağı daha da yükselterek eşsiz bir marş yazmıştır. Mehmet Akif Ersoy`u yeniden anlamak, onun düşünce dünyasını yeniden keşfetmek durumundayız" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir`in başkanlık ettiği, (TYB Şeref Başkanı) D. Mehmet Doğan, (Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı) Prof. Dr. Turan Karataş, (Vakıflar eski Genel Müdürü) Dr. Nazif Öztürk ve Adem Çevik`in konuşmacı olarak katıldığı panelde katılımcılara Mehmet Akif Ersoy`un hayatıyla ilgili bilgiler verildi.

kursu

oturma

Bu haber toplam 1249 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim