• İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Yasin Aktay'dan: Mısır’da gaip olan hikmet, Suudi Arabistan’da zuhur ediyor

Yasin Aktay'dan: Mısır’da gaip olan hikmet, Suudi Arabistan’da zuhur ediyor
Mısır’da darbeye darbe demeyenler, darbeyi halk istiyor diye hoş görmeye çalışanlar, darbe yoluyla büyük kazanımlar elde edeceğini düşünenler, darbeci general Sisi’nin yaptıklarını savunamaz hale gelmeye doğru hızla ilerliyorlar.

Mısır’da darbeye darbe demeyenler, darbeyi halk istiyor diye hoş görmeye çalışanlar, darbe yoluyla büyük kazanımlar elde edeceğini düşünenler, darbeci general Sisi’nin yaptıklarını savunamaz hale gelmeye doğru hızla ilerliyorlar. Başta Mısır tarihinin görmüş olduğu en normal ve adil seçimle halkının yüzde 52’sinin oyuyla seçilmiş olan Mursi’ye muhalefeti yeterince kucaklamıyor, iktidarı tek başına sahipleniyor diye darbeyi bile reva görenler, darbenin sivil göstericilere ateş açarak bir günde binlerce insanı öldürmesini bile hızla içle-         rine sindirebildiler. Daha neleri sindirmediler ki? Muhalefeti yeterince dinlemiyor diye kendisine darbeyi müstahak gördükleri Mursi zamanında bir gazeteci bile tutuklanmış veya yargılanmış değildi, oysa daha fazla demokrasi adına desteklenen Sisi gelir gelmez bütün muhalif gazetecileri dışlama, hapse atma veya yurt dışına itme sırasına dizdi. Başta sadece İhvan yanlısı yayınlara yapılan baskılar şimdi darbeyi meşrulaştırmak üzere temerrüt davetine icabet eden muhalefeti de kapsamaya başladı. 6 Nisan hareketinden kifaye hareketine, Temerrüdün neredeyse bütün unsurları başta İhvan’ın üzerine inmiş olan demir yumruğu bütün sertliğiyle kendi kafalarında yemeye başladılar. Mursi’ye karşı Temerrüde teşvik ve ısrarla davet ettiği, davetine de icabet etmiş olanları şimdi tanımazdan geliyor Sisi.

Yazının devamı için: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/yasinaktay/misirda-gaip-olan-hikmet-suudi-arabistanda-zuhur-ediyor-2007747

Bu haber toplam 750 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim