• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Yavuz Bahadıroğlu: Şartlar ve umutlar

Yavuz Bahadıroğlu: Şartlar ve umutlar
Hayata zaman zaman kendiniz gibi değil de, meselâ Hz. Yusuf, Hz. Yunus, Hz. İbrahim, Hz. Hacer, Hz. Musa, Hz. İsa ve nihayet Hz. Âlişan Efendimiz gibi bakın...

Göreceksiniz ki, ortak noktaları şartlara teslim olmamaları sayesinde her “yıkılış”anını “diriliş”e dönüştürmeyi başarabilmelidir (Allah’ın yardımıyla tabii). 

Zaten yıkıldığı yerde dirilmesini bilmeyenler (fert, millet ya da devlet) yüzüstü sürünmeye mahkûmdur. 

Şartları lehine çevirmeye çalışmayan, şartlara teslim olur. Şartlara teslim olan biter! Bakın bakalım, Peygamberler şartlara teslim olmuşlar mı?.. 

Bizimkinden çok daha zor şartlara bile teslim olmadılar. Bu direnç sayesinde Hz. İbrahim Nemrud’u, Hz. Yusuf yalnızlığı (onu çekemeyen kardeşleri tarafından kuyuya atılmıştı) ve karanlığı, (yedi yılı Mısır zindanlarında geçti) Hz. Yunusimkânsızlığı (balık tarafından yutulmuşluğunu hatırlayalım), Hz. Musa Firavun’u, Hz. İsa Roma despotlarını, Hz. Hacer çölü, Hz. Alişan Efendimiz ise Ebu Cehil’i ve elindeki dünyevî tüm imkânları yendiler. 

Hayata onlar gibi bakın...

Olumsuz şartları abartacağınıza imanınızı ve imkânınızı abartıp, olumsuzlukları aşmaya çalışın... 

Şartlara teslim olacağınıza, direnmeyi deneyin! 

Bilin ki, direnme gücü kendi içinizdedir. 

Hedefe kilitlenir, emeğinizi ve yüreğinizi seferber eder, yılgınlığa düşmez de şartları zorlarsanız, beyniniz pozitif enerji üretimiyle sizi destekleyecektir.

Allah da direncinizi “kavli dua” sayıp, sizi başarıyla mükâfatlandıracaktır... 

Zor zamanlarda aynanın karşısına geçip ne kadar güçlü olduğunuzu telkin edin kendinize. Ayrıca diz çökün, aczinizi-fakrınızı ifade ile (Allah önünde) dua edin, Allah’ın yardımını dileyin. 

En büyük kusurlarımızdan biri de ne biliyor musunuz, denemeyi fazla sevmiyoruz. Bir-iki teşebbüsten sonra bıkıyor, işin peşini bırakıyoruz. Hâlbuki Edison’un ampulü 999 deneyden sonra yanmıştı (yirmi bin deney yaptığını söyleyenler de var).

Nasreddin Hoca örneğine ne dersiniz? Onun göle maya çalması komiklik yapma arzusundan değil, bize örnek oluşturma arzusundan kaynaklandı. Muhtemelen: “Denemekten asla vazgeçmeyin, asla pes etmeyin, hatta en olmadık işleri bile deneyerek görün” demeye getirdi.

Olumlu teşebbüslerde ihlâs, ısrar ve sabır gerekir.

Devamı: http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/yavuz-bahadiroglu/sartlar-ve-umutlar-27448.html?utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feed

Bu haber toplam 361 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim