• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

“Yazar Okulu” 17. Dönemini Tamamlıyor

“Yazar Okulu” 17. Dönemini Tamamlıyor
Kapanış Dersi D. Mehmed Doğan’dan: “21. Yüzyılda Yazarlık Mesleği” Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2000 yılından beri aralıksız olarak devam ettirdiği “Yazar Okulu – Yazarlığa Hazırlama Seminerleri”nin 17.

duyuru_slidecontent_thumb_slidecontent_thumbKapanış Dersi D. Mehmed Doğan’dan: “21. Yüzyılda Yazarlık Mesleği”

Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2000 yılından beri aralıksız olarak devam ettirdiği “Yazar Okulu – Yazarlığa Hazırlama Seminerleri”nin 17. dönemi 15 Ocak 2011 Cumartesi günü tamamlanıyor. 10 haftalık süreçte bir yazarın ihtiyaç duyacağı teknik bilgisi ve düşünsel yeteneğin kazandırılmaya çalışıldığı Yazar Okulu’nu bugüne kadar üçyüzün üzerinde katılımcı başarıyla tamamladı. Bu katılımcılardan bir kısmı hayatını yazarlık yaparak devam ettiriyor. Hatırlanacağı üzere 17. Dönem Yazar Okulu’nun açılış dersi Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından verilmişti. Açılış dersinde Sadullah Ergin özellikle Anayasa Referandumu sonrası sıklıkla tartışılan Yargı Reformu’nun içeriği hakkında ayrıntılı bilgi vermişti.

Kapanış Dersi D. Mehmed Doğan’dan: “21. Yüzyılda Yazarlık Mesleği”

Yazar Okulu 17. Döneminin kapanış dersini yazar D. Mehmed Doğan verecek. Batılılaşma İhaneti, Mağlubiyet İdeolojisinin Sonu, Camideki Şair gibi kitapların yazarı olan ve hala Yeni Akit Gazetesinde köşe yazarı olan Doğan, 21. yüzyılda yazar olmanın ne demek olduğunu, nasıl sıkıntılarla karşılaşıldığını, hal-i hazırda bir yazarın üzerine düşülen sorumlulukların neler olduğunu anlatacak. Aynı zamanda Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı ve Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı da olan Doğan, yazarın toplumsal sorumluluklarına da değinerek konuya yazarlık mesleği içerisinden bir bakış açısı da getirmiş olacak.

D. Mehmed Doğan’ın kapanış dersinin ardından Yazar Okulu 17. Dönemi’ne katılarak başarıyla bitiren 26 kursiyere katılım beratları verilecek. Yazar Okulu’nun kapanış dersine katılım serbest olacak ve toplantı saat 15.30’da TYB Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. (Sümer 1 Sokağı 11 Numara)

Yazar Okulu 17. Dönem Programı ve dersleri yürüten hocalar şöyleydi;

Yazarlığa Giriş – Şaban Özüdoğru

Din ve Düşünce – Prof. Dr. Şerafettin Gölcük

Toplum ve İdeoloji – Dr. Ertan Yılmaz

Sanat ve Tenkit – Prof. Dr. Nihat Boydaş

Edebiyat ve İletişim – Sadık Yalsızuçanlar

Felsefe ile Düşünmek – Prof. Dr. Hakan Poyraz

Yazar Okulu 17. Dönem Yönlendirme Derslerine ise;

Prof. Dr. Necati Öner, S. Cenap Baydar, Erkan Tan (TV8 Ankara Temsilcisi), Vehbi Dinçerler, Muhsin Mete, Prof. Dr. Mustafa Acar, M. Atilla Maraş katıldı.

Bu haber toplam 765 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim