• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Yazar Okulunda 16. Dönem YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın Açılış Dersi ile Başlıyor.

Yazar Okulunda 16. Dönem YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın Açılış Dersi ile Başlıyor.
Açılış dersi; 14 Kasımda YÖK Başkanı Prof. Dr.

Açılış dersi; 14 Kasımda YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’dan

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2000 yılından beri düzenli olarak sürdürdüğü ve kamuoyunda büyük bir ilgiyle karşılanan “Yazar Okulu-Yazarlığa Hazırlama Seminerleri”nin, 16. dönemi 14 Kasım cumartesi açılış dersi ile başlıyor. 16. Dönemin açılış dersini YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan verecek. 14 Kasım cumartesi günü, saat 13:00’ de Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Bakanlıklardaki Konferans salonunda başlayacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın açılış dersi “Türk Yüksek Öğreniminin Bugünü ve Geleceği” başlığını taşıyor. Açılış dersine dileyen herkes katılabilmektedir.

Yazar okulu, "Günümüz yazarının yazma donanımı ne olabilir, ne olmalıdır?" sorusunu cevaplayacak bir yapı ve muhteva üzerine oturuyor. Günümüzün genç yazarı, hangi alanda olursa olsun düşünce açılımını sağlayacak, felsefe, semantik, siyasi sistem bilgisi gibi konularla birlikte din ve düşünce konusunda bilgilenmek ihtiyacı içinde. Bu dersler temel yazarlık dersleri ile destekleniyor. 10 hafta sürecek 16. dönem yazar okulunun seçkin bir öğretici kadrosu var.

 

16. Dönem Yazar Okulu'nun öğretim kadrosu ve ders başlıkları şöyle:

Prof. Dr. Hüseyin Gazi Topdemir: Felsefe ile Düşünmek

Prof. Dr. Şaban Dişli: Hukuk ve Siyaset

Prof. Dr. Nihat Boydaş: Sanat ve Tenkit

Prof. Dr. Yakup Çelik: Metin Oluşturma Teknikleri

Prof. Dr. Şerafettin Gölcük: Din ve Düşünce

Dr. Ertan Yılmaz: Toplum ve İdeoloji

Kamil Yeşil: Yazarlığa Giriş

 

Hafta içi; salı, çarşamba, perşembe ve cuma akşamları 18:30-20:30 saatleri arasında sürdürülen dersler, cumartesi günü öğleden sonra temel dersler yanında, alanının başarılı ve ünlü isimlerinin yönlendirme dersleri ile tamamlanıyor. Cumartesi günleri saat 15.00 te başlayacak yönlendirme derslerine dışarıdan dinleyici kabul edilmektedir. Ayrıca on haftalık kursu başarıyla tamamlayan 10 kursiyer, ikinci dönemde D. Mehmet Doğan tarafından icra edilecek olan atölye derslerine alınmakta ve yüz yüze yazma çalışmaları yapılmaktadır.

Yazmak sorumluluktur. Bu bilincin, bu kültürün arka planını oluşturmak da yine yazmak kadar önemlidir.

Türkiye Yazarlar Birliği; “Yazar Okulu-Yazarlığa Hazırlama Seminerleri” ile yazı yazma sanatını sağlam bir zemin üzerine oturtmak suretiyle,

Geleceği, kalemleri ve yürekleriyle aydınlatacak olan genç yazar adaylarımıza kılavuzluk etmektedir. Genç kalemlerimizi, yazmaya ilgi duyan herkesi “16. Dönem Yazar Okulu-Yazarlığa Hazırlama Seminerleri’ne” bekliyoruz.

 

İletişim: Türkiye Yazarlar Birliği

Müdafaa cad. 10/13 Kızılay

Çankaya -Ankara

Tlf: 0312 4174570 - 4173472

Bu haber toplam 2055 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim