• İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C

Yazarların, şairlerin en çok sevdikleri 10 kitap

Yazarların, şairlerin en çok sevdikleri 10 kitap
Münir Üstün'ün hazırlayıp sunduğu Bibliyofil programına Erhan Erken, Ayşe Böhürler, İbrahim Tenekeci ve Furkan Çalışkan konuk olmuştu. Suleyha Şişman, konukların saydığı ilk 10 kitabı listeledi.

Münir Üstün'ün CİNE 5 ekranlarında hazırlayıp sunduğu Bibliyofil programı devam ediyor. Biz de yazarların en çok sevdikleri kitapları not almaya devam ediyoruz.

Erhan Erken’in 10 kitabıyla başlayalım.

1. İlahi Armağan, Abdülkadir Geylani (“Bu kitabı bana lise dönemlerimde sıkça ziyarete gittiğim Mehmet Şevket Eygi Ağabey hediye etti” diyor. Kitabı eline alıp okuduğu zamanlar bölümlerin başında Abdulkadir Geylani’nin, “Ey oğul” hitabıyla başlayan tavsiyelerinden çok etkilendiğini belirtiyor Erhan Erken.)

2. Umrandan Uygarlığa, Cemil Meriç. (“Tabii bu arada Cemil Meriç’in belki tüm kitaplarını da zikretmek lazım. Hepsini temsilen bu listeye aldığım ise en çok yararlandığım Umrandan Uygarlığa oldu” diyor.)

3. İslam Toplumunun Ekonomik Strüktürü, Sezai Karakoç

4. Devlet ve Ekonomi, Mehmet Genç (Özellikle Mehmet Genç’in “Hac Yolunda Bir Karınca” başlığı ile kendi hayatını aktardığı giriş yazısına dikkat çekiyor Erhan Erken. İlim yolundaki her gence bu giriş yazısını özellikle tavsiye ediyor.)

5. Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler, Rasim Özdenören. (“Burada da Rasim abinin bir dizi kitabını temsilen bu eseri seçiyorum” diyor.)

6. Batılılaşma İhanetiD. Mehmet Doğan

7. Esselam, Necip Fazıl Kısakürek (Eniştesi Bahaddin Cebeci 1974’te bir bayram günü hediye etmiş bu kitabı. Hediye olarak kitabın önemine bir örnek...)

8. Türkiye’nin Maarif Davası, Nurettin Topçu

9. Batı’da Devlet ve Çocuk, Kürşat Bumin

10. Tasavvuf, Mahir İz

Erhan Bey, bu saydıklarının yanında zikretmek için beraberinde programa birçok kitap getirmiş. Onlara da bir bakalım isterseniz:

-İslam Müesseselerine Giriş, Muhammed Hamidullah

-İslam Araştırmalarında Usul, Yusuf Ziya Kavakçı

-Milli Mücadelede İttihatçılık, Erik Jan Zürcher

-Bürokratik Yönetim Geleneği, Prof. Dr. Metin Heper

-Siyasi Coğrafya, Doç.Dr. Süha Güney (Bu kitap 1979’da Edebiyat Fakültesi Matbaası'nda basılmış eski bir kitap. “Bugün jeopolitik diye adlandırılan Siyasi Coğrafya’nın önemini ilk defa bu kitap ile fark etmiştim” diyor Erhan Erken.)

Ve son olarak Erhan Erken’in olmazsa olmazı: El-Ahkamü’s-Sultaniye. Maverdi’nin bu önemli eseri kendi alanının ilk örneklerinden. Bugün siyaset bilimi ve kamu hukuku okuyan her öğrencinin bu kitabı bir şekilde bulup muhakkak incelemesini tavsiye ediyor.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/20120/yazarlarin-sairlerin-en-cok-sevdikleri-10-kitap.html

Bu haber toplam 3022 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim