• İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C

“Yazın ödülünü reddediyor, edebiyat ödülünü alıyorum!”

“Yazın ödülünü reddediyor, edebiyat ödülünü alıyorum!”
D. Mehmet Doğan’dan Kültür Bakanlığı Özel Ödülleri ile ilgili açıklama:“Yazın ödülünü reddediyor, edebiyat ödülünü alıyorum!”

Kültür Bakanlığı tarafından özel ödüle lâyık görülen yazar D. Mehmet Doğan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“İnsan hayatında açık gizli bir çok ödülle karşılaşır; bunların şükrünü eda ederse ne mutlu. Kültür Bakanlığı’nın şahsıma lâyık gördüğü ödülü devletimizin kerimane bir tevcihi olarak kabul ediyorum. Bu teveccüh bir kalem işçisini elbette mutlu eder. Fakat ödülle ilgili adlandırmayı edebiyatımız adına, dilimiz adına içime sindiremiyorum. Yunus’un, Fuzulî’nin, Nâbî’nin, Galib’in, Âkif’in, Yahya Kemal’in, Tanpınar’ın... tanımadığı bir kelimeyi, ben de kabullenemiyorum. Onlar, edebiyat tarihimizin büyük yıldızları; şair ve edib olarak tarihimizde şerefli yerlerini aldılar. Bu köksüz kelime ile taltif edilmek istemiyorum. ‘Yazın ödülü’nü reddediyor, ‘edebiyat ödülü’nü kabul ediyorum. ‘Yazıncı’ değilim, yazar ve edebiyatçıyım.”

“Kültür Bakanlığı bu ödülü bana tevcih etmekle Türkçenin derin bir yarasına parmak basma ve gerçek ve zengin türkçeye dikkat çekme fırsatı verdi. Bunun için de ayrıca başta sayın bakanımız ve müsteşarımız olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ediyorum.” 

Bu haber toplam 2879 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim