• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Yener Dönmez: Rus’un Derdi…

Yener Dönmez: Rus’un Derdi…
Ortadoğu’da çok zor bir süreç başladı. Bazı çevreler son gelişmeleri 3. Dünya Savaşı’nın kıvılcımı olarak değerlendiriyor.

Açıkçası ben aynı kanaatte değilim. Rusya ile ABD asla savaşmazlar. Ama bölgesel savaş zaten başladı. Bu Suriye’nin, Irak’ın, İran’ın ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu bir savaş.

Küresel aktörler Suriye üzerinden bölgesel çıkarlarını maksimize etme derdinde. Diplomatik ilişkilerini de, operasyonlarını da bu çerçevede yürütüyorlar. Türkiye’deki devlet aklının bu durumun farkında olduğunu düşünüyorum.

Zira Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’ın geçen haftaki G-20 zirvesinde hem Obama’yı hem de Putin’i defalarca uyardığını biliyorum. Türkiye’nin Bayırbucak’taki soydaşlarımızla ilgili hassasiyetini ısrarla dile getiriyor Erdoğan. Bu düzlemde Türk tarafı günlerdir arka kapı diplomasisiyle mesele krize dönüşmeden çözmeye gayret ediyor. Ama yukarda da dediğim gibi Rusya’nın da ABD’nin de, derdi başka.

ABD, IŞİD bahanesiyle girdiği Suriye’de Akdeniz’e açılan bir PYD koridoruyla bölge petrolünde etkin olmak istiyor. Putin’in emelleri arasında da Akdeniz var. Rusya uluslararası hiçbir dayanağı olmadan binlerce kilometre ötedeki Suriye’ye operasyon yapıyor. Hedefinde Bayırbucak var. Rusya, Hatay’ın bir parçası konumundaki Bayırbucak’ı Türkmenlerden arındırarak bölgedeki Akdeniz havzasını müttefiki Esed’e teslim etme planıyla ilerliyor.

Oyun büyük…

Her zaman söylüyoruz “Küfür tek millettir”, “Gavurdan dost, ayıdan post olmaz” diye…

Devamı: http://www.gazetevahdet.com/rusun-derdi-4221yy.htm

Bu haber toplam 609 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim