Yeni Şafak ve TVNET'in ödül gecesi

Yeni Şafak ve TVNET'in ödül gecesi
Yazı hayatına Yeni Şafak'ta devam eden ve Cins dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten İsmail Kılıçarslan'a "Yılın Köşe Yazarı" ödülü, TVNET'te Abdülhamit Güler'in sunumuyla ekrana gelen "Kitap Kokusu" programına da "Yılın Programı" ödülü verildi.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri" sahiplerine takdim edildi. TYB'nin 2016 en iyi köşe yazarı ödülünü Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan kazandı. TVNET'in sevilen programı 'Kitap Kokusu' ise televizyon programı alanında ödül aldı.

TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şairlerin ve yazarların, eserlerini ödül almak için yazmadığını söyledi.
"Bu ödüllendirme onların yaptıkları işin dikkate alındığını, takip edildiğini gösteriyor. Biz aslında yapılan işi takdir etmekten öte altını çiziyoruz." diyen Doğan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin kültür hayatının her yıl bir kare resmini çekiyoruz. Bu resme her yıl 30 kişi yükleniyor. Gelecekte Türkiye'nin kültür hayatıyla ilgili çalışacak herkesin ilk bakacağı resim budur. Bu resme bakmadan Türkiye'nin kültür tarihi yazılamayacaktır. Bugüne kadar yaklaşık 500 kişi TYB ödüllerini aldı. Bu ödüllendirme Türkiye'nin çarpık, al gülüm ver gülüm ödüllendirme sistemini ortadan kaldırdı."

TYB Genel Başkan Yardımcısı Osman Özbahçe de TYB'nin 35 yıldır kültür, sanat ve fikir alanında eserleri bulunan değerlere ödül verdiğini söyledi.

TYB 2016 ödülleri şöyle:
Törende "Edebiyat" kategorisinde, hikayede Mehmet Kahraman, şiirde Ragıp Karcı, romanda Hasan Ali Toptaş, denemede Ali Yurtgezen, fikirde Ercan Yıldırım, araştırmada Hüseyin Yayman, incelemede Celal Soydan, edebi tenkitte Hayriye Ünal, hatırada Sare Çizmecioğlu, gezide Faruk Uysal, tercümede Mehmet Hakkı Suçin, biyografide Fahrettin Gün, çocuk edebiyatında Vural Kaya, şehir kitaplarında Esenler Belediyesi ödüle layık görüldü.
"Basın" dalında, basın-fıkrada İsmail Kılıçarslan, basın-fikirde Beril Dedeoğlu, dergide 'Aşkar', elektronik yayıncılıkta "hecetaslari.com", televizyon programında "Kitap Kokusu" ve radyo programında "Hızırla Yolculuk" ödüle değer görüldü.
"Sanat" kategorisinde, tiyatroda Hale Canat Cürgül, müzikte Sedat Anar, kamu yayıncılığında Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, özel yayıncılıkta Kapı Yayınları, üstün hizmette Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. Bekir Karlığa, Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu ödüllendirildi.

Kaynak: http://www.yenisafak.com/hayat/yeni-safak-ve-tvnetin-odul-gecesi-2637187

Bu haber toplam 923 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim