• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Yeni Üyelerimiz: Cengiz Acar

Yeni Üyelerimiz: Cengiz Acar
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) son bir yıl içinde kayıt olan yeni üyelerini tanıtıyor.

Cengiz Acar, 1967 yılının Nisan ayında Konya’nın Karapınar ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretim ve lise eğitimini Karapınar’da tamamladı.

Üniversite eğitimini Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünden mezun olduktan sonra ülkemizin muhtelif bölgelerinde tarih öğretmeni olarak hizmet yaptı. Konya’da Uzm. Tarih Öğretmeni olarak hizmetine devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Cengiz ACAR, öğretmenlik mesleğinin yanı sıra bir sivil toplum kuruluşu olan Eğitim, Kültür, İlim ve Medeniyet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı sıfatıyla pek çok etkinlik gerçekleştirmektedir.

Acar, televizyon programlarında, düzenlenen konferanslarda tarih sohbetleri yapıyor ve  ayrıca YouTube’da kendi adına oluşturduğu kanal üzerinden “Tarihin Seyir Defterinden” adlı programın çekimlerini gerçekleştirmektedir.

Yazarın daha önce “Bir Yudum Tarih”, “Bir Kahramanlık Hikâyesi”, “Yeniden Osmanlı Olmak”, “Diriliş Neslinin İnşası”, “Dün, Bugün, Yarın ve Daima KUDÜS”, “Yafes’in Çocukları” adında kitaplarının yanı sıra pek çok gazete ve dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Bu haber toplam 4953 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim