• İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Yeni Üyelerimiz: Çerkez Bozdağ

Yeni Üyelerimiz: Çerkez Bozdağ
Yeni Üyelerimiz: Çerkez Bozdağ

1955 yılında Kırşehir’in Mucur ilçesine bağlı Obruk köyünde doğdu. İlkokulu, orta okulu ve liseyi Mucur’da okudu. 1979 yılında Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü bitirdi. 1992 yılında lisansını tamamlayarak branşını Türk Dili ve Edebiyatı olarak değiştirdi. Tokat, Hatay, Kırşehir ve Ankara’da Türkçe- Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği ve yöneticilik yaptı.

Değişik yarışmalarda şiir, anı, tiyatro ve makale dallarında birçok ödüller aldı. Değişik dergi ve yerel gazetelerde şiirleri yayımlandı. Şiirlerinde hem hece ölçüsünü hem de serbest ölçüyü kullandı.

Hâlâ Kırşehir’de yaşıyor ve yazmaya devam ediyor. “Misket Kız’ın Rüyası” adlı oyunu Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı tiyatro yazma yarışmasında ödül aldı. “Mehmet’im Vatan Oldu”, “Yılın Hayvanı” ve “Hürriyet Türküsü” adlı basılmaya hazır tiyatro oyunları var. Öğretmen olarak çalıştığı illerde Öğretmenler Günü ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmalarında pek çok birincilikler aldı. .

“YARASANIN TÜYLERİ” adlı romanı ise üç cilt olarak tasarlanmıştır. Romanın ilk cilti olan “Yarasanın Tüyleri (1)”  “Kötü Bir Şey Olacak” alt başlığı ile hazırlanmıştır. “ Yarasanın Tüyleri (2) ise “Ölümün Güzel Olacak” alt başlığı ile ekim 2016’da okuyucularla buluşmuştur. “Yarasanın Tüyleri (3) ise bu ırmak roman serisinin son bölümü olarak tasarlanmış ve “Katiller Yok Olacak” alt başlığı ile yazılmaya devam edilmektedir.

On dört hikâyeden oluşan “Deli Yeşil” adlı kitabı ise şu anda sizlere sunulmuştur  

Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği’nin üyesi olan Çerkez BOZDAĞ’ın beş yüzün üzerinde şiiri bulunmaktadır.                               

Çerkez Bozdağ, kendisini eğitime ve çocuklara adamış bir öğretmen olan Gülten Bozdağ ile evlidir. Yazarın iki kız çocuğu ve iki de kız torunu vardır.   

Bu haber toplam 3252 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim