• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Yeni Üyelerimiz: Deniz Garipcan

Yeni Üyelerimiz: Deniz Garipcan
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) son bir yıl içinde kayıt olan yeni üyelerini tanıtıyor.

1972 Gaziantep’te doğdu. İlk ve orta öğretimini Gaziantep’te, orta ve lise öğrenimini Mersin’in Erdemli İlçesinde tamamladı.

Şiir yazmaya da ortaokul sıralarında başlayan Garipcan, Açık Öğretim Kamu Yönetimi mezunu olup bir süre enerji sektöründe çalıştıktan sonra istifa edip hayâli olan öğretmenlik mesleğini şu an ücretli olarak gerçekleştirmekte ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi’ne 2. Üniversite olarak açıktan devam etmektedir.

İlk ciddi araştırma yazısını Lisedeyken, Türk Dünyası tarih Dergisi’nin “Gaspıralı İsmail Bey” konulu yarışması için hazırlamış ve mansiyon ödülü almıştır.(1991)

Serhat Kültür, Herfene, Kümbet Altında, Kümbet ve çeşitli dergilerde yayımlanmış şiir ve makaleleri bulunmaktadır. Dünden bugüne Türk Kadını, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın kaleminde Kadın, Birliktelik Kültürü Konulu uzun soluklu araştırma yazıları kaleme almıştır.

Beş yüzden fazla şiirleri, çeşitli makale ve araştırma yazıları bulunmakla birlikte 2008 yılından 2016’ya kadar şiirlerinde (Nazende Gülistan) mahlasını kullanmıştır.

İlk şiir kitabı olan Firûze 2019 yılının Şubat ayında  Yenisey Yayınları’ndan okuyucusuna merhaba demiştir.

Türkiye Yazarlar Birliği’ne 2019’da katılan Deniz Garipcan Başkent Kültür Edebiyat Derneği’nin Yönetim Kurulu’nda bulunmakla birlikte, aynı zaman İLESAM üyesidir.

Katıldığı çeşitli yarışmalar ve aldığı ödüller:

Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Kültür ve Dayanışma Derneği “Onurlu Yaşamak ve Atatürk” konulu şiir yarışması 2. lik ödülü (2009) (şiir: Onuru Ben),  Ankara Mamak Belediyesi “Kadın”  konulu şiir yarışması 2.lik (şiir: Kadın 2010), Çorlu Kültür Sanat Derneği “Mutluluk” konulu şiir yarışması 2. lik ödülü (Mutluluk2013), Nevşehir Kapadokya Kültür Derneği’nin 11. Geleneksel Uluslararası Kapadokya şiir yarışması ve Rasim Köroğlu’nu anma etkinliği 3. Lük  (KAPADOKYA MASALI) Şiiri (2014), Bayburt Tarih-Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği   Şair Zihni Anısına düzenlenen şiir yarışması Mansiyon ( şiir: Adını Barış Koydum 2015), Türkiye Yazarlar Birliği Adıyaman Şubesi ve Adıyaman Belediyesi’nin düzenlediği Fırat Şiir Akşamları Yarışmasında 1. lik Ödülü (Şiir: Terennüm- 2016) ve Toşayad Erzurumlu Emrah’tan Cahit Külebi’yi anma ve “Memlekete Bakış” Konulu şiir yarışmasında 3. lük Ödülü (şiir: Memleket 2016)

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim