• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Yeni Üyelerimiz: Sibel Unur Özdemir

Yeni Üyelerimiz: Sibel Unur Özdemir
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) son bir yıl içinde kayıt olan yeni üyelerini tanıtıyor.

Ankara’da doğan Özdemir, ilk ve ortaöğrenimini bu şehirde tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İş İdaresi Bölümü mezunudur. 1986 yılında başlayan iş hayatında şube müdürü olarak görev yapmakta iken 2019 yılında kendi isteğiyle emekli olmuştur. Evli olan Özdemir, bir erkek evlat sahibidir.

Fidayda, Poyraz, Edebdağ, Öykü Teknesi, Filika, Lacivert, Ortanca, Karşın, Kurgu, Patika, Sincan İstasyonu, İzmir İzmir edebiyat dergilerinde, Gazete Yenimahalle, Yenimahalle’nin Sesi, Gündem Ankara, Gaziantep’de Değişim Rüzgârı, Alanya Güncel, Aşkın (e) Hali, Afyon Güncel, Foça Haber, Bizimece, Size, Kültür Çağlayanı, Telmih, İLESAM İlim ve Edebiyat Dergisi,  izmirmeydan.com, cocuk ansiklopedisi, birharf.net Edebiyat, Kültür ve Sanat e-Dergisi’yle, Edebiyat Ufku ve Mektup Edebiyat Edebiyat, Kültür, Sanat ve Eğitim İnternet Dergisi’nde yayınlanan öykü, deneme ve şiirleri vardır.

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından 16.02.1987–15.03.1987 tarihleri arasında düzenlenen “Film Seslendirme’’ konulu eğitim programına katılmıştır.

Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Diller Araştırma ve Uygulama Merkezi TÖMER’de İngilizce eğitimi alarak 27.11.2005 tarihinde mezun olmuştur.

Ankara Sanat Tiyatrosu ve Alman Kültür Merkezinde düzenlenen tiyatro çalışmalarına katılmıştır. 1986 yılında Büyük Tiyatro’da sahnelenen “İnsanlar ve Hayvanlar’’ isimli oyunda rol almıştır.

Bazı şiirleri, Prof. Dr. Karina ABDULVAHABZADE tarafından Bakü Slavyan Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Lehçeleri Bölümünde okutulmak üzere Azerbaycan Türkçesi’ne çevrilmiştir.

Neriman Ağaoğlu ve Zerrin Saral’ın hazırladıkları “Edebiyatımızda Kadın Yazarlar Sözlüğü” ile “İLESAMLI İlim Adamı, Şair, Yazar ve Sanatçılar Ansiklopedisi”nde yer almıştır.

“Yüreğimden Tren Geçti” isimli kitabındaki öyküler Tepebaşı Belediyesi’nin bir projesi kapsamında görme engelli çocuklar için seslendirilmiştir.

Değerli bestekârlar tarafından bestelenen pek çok şiiri mevcuttur.

Birharf.net e-dergisinin düzenlediği yarışmalar ile Atatürk ve Çanakkale Şiir Antolojisi ve Şiir Yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır.

Özdemir, İLESAM, Türk Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD), Türkiye Yazarlar Birliği, Çocuk Edebiyatçıları Birliği ve Bala Kitap Topluluğu üyesidir.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Radyo-Televizyon ve Yayın Kurulu üyesi olan Sibel Unur Özdemir; 2014 yılında İLESAM’ın kültürel faaliyetlerine katkılarından dolayı Meslek Birliğince, 2015 yılında ise kültürümüzün yayılması, yaşatılması için sağladığı katkı ve desteklerinden ötürü Birleşen Yürekler Engelliler Kültür Sanat Edebiyat Eğitim Derneğince “Teşekkür Belgesi” ile taltif edilmiştir.

 

ORTAK KİTAPLARI

"Onca Emek ve Birkaç Cümle” isimli öyküsü Memurlar Vakfının düzenlediği öykü yarışmasında birincilik alarak ortak kitapta yayınlanmıştır.

“Seyir Defteri” isimli şiiri Memurlar Vakfının açmış olduğu şiir yarışmasında seçilen yüz şiir arasında Seçilmiş Sevgi Şiirleri Antolojisinde yayınlanmıştır.

“Can Vermeseydiniz Bana” ve “İnecek Var Son Durakta” isimli öyküleri Anadolu’dan Seçme Öyküler isimli ortak öykü kitabında yayınlanmıştır.

“Misafirimsin Yalnızlık” isimli öyküsü Dr. Yahya Kanbolat adına düzenlenen öykü yarışmasında yayınlanmaya değer öyküler arasına girerek ortak kitapta yerini almıştır.

“Çığlık” isimli öyküsü Sevgililer ve Dünya Öykü Gününe özel olarak hazırlanan “... Ve Tanrı Aşkı Yarattı” adlı ortak kitapta yayınlanmıştır.

Ahmet Hamdi Tanpınar adına düzenlenen Bursa’da İkinci Zamana Mektuplar konulu yarışmada yazdığı mektup yayınlanmaya değer bulunarak ortak kitapta yerini almıştır.

“Beşte Bir Fiyatına, Öğrenciyim Ne de Olsa” isimli öyküsü Esere Saygılı Korsana Karşıyız 2. Ulusal Slogan ve Logo Yarışması Projesi kapsamında İLESAM tarafından hazırlanan “Esere Saygılı Korsana Karşıyız Hikâyeleri” isimli kitapta yer almıştır.

Bala Kitap Topluluğu tarafından çıkarılan “On Dört Pencereli Öykü” isimli ortak kitapta   “Serçe, Kedi ve Güvercin” adını verdiği öyküsü yayınlanmıştır.

İLESAM ve Azerbaycan Yazıcılar Birliği işbirliği ile Azerbaycan Türkçesi’ne çevrilerek yayınlanan “Hayatın Renkleri” isimli kitapta “Bataklık” adlı öyküsüyle yer almaktadır.

Kadıköy Kültür Sanat Derneği “Güfteden Besteye” isimli kitapta finale kaldığı “Vuslat Duası” isimli şiiriyle yer almıştır.

Şiirlerinden bazıları; Yetim Şiirleri Antolojisi (2011), Bizim Ece Şairler Antolojisi (2013-2014), Altın Kalemler Şiir Antolojisi (2014), Soma Şiirleri Antolojisi (2014), Güncel Sanat Öykü- Şiir Ödüllü Eserleri (2014), Avrasya Şairler Antolojisi (2015), Atatürk ve Çanakkale Antolojisi (2015), Türk Şiirinde Aşk (2017)  isimli ortak çalışmalarda yayınlanmıştır.

 

KİTAPLARI

Belki İstanbul’dayım. 2011, Kanguru Yayınları

Yüreğimden Tren Geçti. 2013, Ürün Yayınları

Sen, Sen Adalı Kız, Ah! 2013, Ürün Yayınları

Umutlarım Rengârenk. 2014, Ürün Yayınları

Gerisi Lafügüzaf. 2015, Ürün Yayınları

Elveda Lasinya. 2015, Ürün Yayınları

Şahane Yedili. 2016, Ürün Yayınları

Türkü Köy.2016,Ürün Yayınları

Mutlu Köpekler Gezegeni.2017, Ürün Yayınları

Karaiğne Kolonisi. 2018, Ürün Yayınları

Öyle Bir Haldi.2018, Berikan Yayınevi

Üç Oda bir Salon.2018. Berikan Yayınevi

Rüzgâr Obası. 2019. Ürün Yayınları

 

ÖDÜLLERİ

Memurlar Vakfının düzenlediği öykü yarışmasında “Onca Emek ve Birkaç Cümle” isimli öyküsüyle birincilik almıştır. (2010)

Güncel Sanat Dergisinin düzenlemiş olduğu 3. Kaygusuz Abdal Şiir Yarışmasında “Arzuhalim” isimli şiiriyle “Güncel Sanat Ödülüne” layık görülmüştür.(2013)

Güncel Sanat Dergisinin düzenlemiş olduğu 4. Kaygusuz Abdal Şiir Yarışmasında “Lale'm” isimli şiiriyle “Kızıl Kule Ödülüne” layık görülmüştür. (2014)

"Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Federasyonu/ Kadıköy Belediyesi tarafından açılan Türk Sanat Müziği Güfte Yarışmasında “Yalancı” isimli şiiriyle mansiyona layık görülmüştür. (2015)"

Bu haber toplam 969 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim