• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Yerel Yönetimlerin Kültür ve Sanat Politikaları Nasıl Şekilleniyor?

Yerel Yönetimlerin Kültür ve Sanat Politikaları Nasıl Şekilleniyor?
Son günlerde çokça gündeme gelen kültür politikaları tartışmalarına İLKE Derneği önemli bir katkı yaptı. Faruk Yaslıçimen tarafından hazırlanan 'Yerel Yönetimlerde Kültür Politikaları' raporunu yayınladı. Munise Şimşek, rapora dair yazdı.

İLKE Derneği, 15 Mayıs Salı akşamı, yerel yönetimlerin kültür-sanat politikaları üzerine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Faruk Yaslıçimen, bir süredir üzerinde çalıştığı “Yerel Yönetimlerde Kültür Politikaları” raporu üzerine bir sunum yaptı. Sunumun ardından dinleyicilerin de katkısıyla raporun belirlediği başlıklar etrafında önemli bir fikir teatisi gerçekleşti.

Yerel yönetimlerin kültür politikalarına katkıları mevzuu dünya genelinde ciddi bir literatüre sahipken ülkemizde yapılan çalışmaların sayısı oldukça sınırlı. Bu sebeple Faruk Yaslıçimen tarafından hazırlanan ve İLKE Politika Notları’nın altıncısı olarak yayınlanan Yerel Yönetimlerde Kültür Politikaları raporu ilkler arasında yer alıyor.

Kısa fakat önemli bilgilerin paylaşıldığı raporu, Faruk Yaslıçimen’in sunumundan da hareketle şu şekilde özetlemek mümkün.

Yerel yönetimlerin kültür ve sanata verdikleri önem giderek artıyor

Rapora göre devletin kültür politikalarındaki yeri ve katkısı tartışmalı bir konu. Daha çok sol yönelimli çevrelerin ileri sürdüğü, devletin kültür ve sanat alanındaki çalışmalara katkısının sınırlı olması yönündeki görüş gözden düşmüş görünüyor. Çünkü devletin kültür-sanat alanına altyapı ve maddi destek sağlaması kaçınılmaz. Burada mesele “Az yönetmek değil, daha iyi yönetmektir.

Yaslıçimen; Türkiye’de yerel yönetimlerin kültür ve sanata verdikleri önemin son 20 yılda giderek arttığı tespitini yapıyor: “Bu sebeple de halkla doğrudan irtibatlı olan yerel yönetimler sundukları kültürel etkinlik arzı bakımından Türkiye’nin başlıca kültür politikası üreten kurumları haline geldiler. Ancak onların kültür politikaları konusunda yaşadıkları sorunlara ilişkin yapılan çalışmalar çok sınırlı. Dolayısıyla bu raporun amacı bu sorunları tespit ederek sorunlu noktalara yönelik bazı tavsiyelerde bulunmak.”

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/29026/yerel-yonetimlerin-kultur-ve-sanat-politikalari-nasil-sekilleniyor

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim