• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Yesevîzâde Alparslan Yasa: Kemalizm, İsrâil’in Kuruluşuna Nasıl Yardım Etti?

Yesevîzâde Alparslan Yasa: Kemalizm, İsrâil’in Kuruluşuna Nasıl Yardım Etti?

Kemalizmin Siyonizmle irtibâtını, Kemalizmin beşiğine kadar geriye götürmek mümkündür. Kemalizm, menşêinden îtibâren, Siyonizme müzâhir ve Siyonizmle mütesânid olagelmiş, her iki cereyân arasında mütekabil teveccüh tavrı bir asırdır hiç değişmemiştir. “Balkanlar'ın Kudüs”ünde mayalanan ve perde arkasında, hattâ sahnede dahi beyin takımını Sabataî ve Masonların teşkîl ettiği, ayrıca Beynelmilel Siyonizmin desteğiyle palazlanan ve hedefine ulaşan İhtilâlci İttihâd Hareketinin içinde Kemalizm de vardı. Zâten, mâlûmdur ki Kemalizm, İttihâdcı İdeolojinin daha keskin mâhiyetteki bir devâmıdır. Keskinliğin ölçüsü ise, Avrupa Medeniyeti tarafdârlığı, bir başka ifâdeyle Frenkçiliktir.

 Üstâd-ı Âzam Kemalettin Apak, Ana Çizgilerile Türkiyedeki Masonluk Tarihi isimli kitabında, Türkiye Yüksek Şûrâsı'nın (daha doğrusu Şûrâ-i Âlî-i Osmânî'nin), 18 Mart 1909 toplantısında, Emmanuel Carasso ve dîğer beş kişiyle berâber Miralay Galip Bey'e de (o, “Jandarma Umum Kumandanı Galip Paşa” diyor), 33'üncü dereceyi tevcîh ettiğini, “bu sûretle Yüksek Şûranın kurulduğu 1909 yılında cem'an (21) Biradere 33'üncü derecenin verilmiş bulunduğunu” kaydediyor. (Apak 1958: 53)

Bu arada, ilk üç dereceye göre çalışan 7 Remzî Locanın kuruluşu tamâmlanıyor ve bu Localar ile bâzı ecnebî Locaların temsîlcileri (cem'ân 29 Mason), “1 Ağustos 1909 Pazar günü, Beyoğlu'nda Hacopulos Çarşısının üstündeki yabancı bâzı Locaların toplandığı lokalde” ictimâ ederek Meşrik-ı Âzam-ı Osmânî'yi (Türkiye Büyük Meşrikı'nı) kuruyorlar. Üstâd-ı Âzamlığa Talât Paşa ve Üstâd-ı Âzam Muâvinliğine de “Miralay Galip (Jandarma Umum Kumandanı Galip Paşa)” intihâb ediliyor. Meşrik'ın bundan sonra 9 Ağustos 1909'da yapılan ictimâında, Üstâd-ı Âzam Talât Paşa'nın “seyahatte olması dolayısiyle, yerine Muâvini Miralay Galip Birader tahlif ve is'at olunup riyaset makamına geçiriliyor.” (Apak 1958: 66, 69, 70)

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/kemalizm-israil-in-kurulusuna-nasil-yardim-etti-makale-26669

Bu haber toplam 2191 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim