• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yeşil Kubbedeki o minik kubbe neden?

Yeşil Kubbedeki o minik kubbe neden?
Durmak bize yakışmaz, diyerek Mekke ve Medine şehirlerindeki araştırmalarımıza, Lebbeyk nidaları eşliğinde devam ediyoruz.

Mekke-i Mükerreme’deki kutsal mekânlarda ve bilhassa Harem sınırları içersindeki alanlarda fotoğraf çekmek, Suud hükümeti tarafından her ne kadar yasaklanmış da olsa; biz bu halden zerre kadar etkilenmiyor ve dunyabizim.com sitemizdeki haberlerimize devam ediyoruz. Şimdi de rotamızı Medine-i Münevvere’ye çeviriyor ve kalpten; sevgi ve muhabbetle “Esselatu vesselamu aleyke ya Rasullullah” diyerek müsaade alıyor ve araştırmalarımıza başlıyoruz.

Neccaroğulları'ndan Sehl ve Suheyl’in nasibi

Peygamber, devesi yapılacak olan Mescid’i Nebevi mahalline oturunca, tarlanın sahibi olan Neccaroğulları’ndan Sehl ve Suheyl bir dinar dahi kabul etmeksizin Efendimiz s.a.s.’e ve Sahabe-i Kiram’a bu arsayı hediye etmek istemişlerdi. Lakin kimsenin hakkını yerde bırakmayan Efendiler Efendisi s.a.s. Sehl ve Suheyl’nin hakkını, Hazreti EbubekirEfendilerimizle beraber dinar ile ödemişlerdi. Şimdilerde biz de Medine-i Münevvere’ye gittiğimizde ilk uğrak mekânımız da Mescid-i Nebevi’de Fahri Kâinat Efendimiz s.a.s.’in yanı başı oluyor. Oraya vardığımızda ellerimizden tutup bizi Asr-ı Saadet günlerine götüren Efendimiz s.a.s, o günlerin her anına bizleri de şahit tutuyor. Ta ki vakit ezanı Abdulaziz El Buhari’nin yanık sesiyle semayı şenlendirene kadar…

Devamı: https://www.dunyabizim.com/gezi-mekan/yesil-kubbedeki-o-minik-kubbe-neden-h9026.html

Bu haber toplam 721 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim