• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

“Yıkılan Erzincan dimdik ayakta”

“Yıkılan Erzincan dimdik ayakta”
1939 Erzincan depreminin 79. yıl dönümü nedeniyle Erzincan Şubesi tarafından seminer düzenlendi.

6 Ocak 2019 tarihinde Millet Kıraathanesinde gerçekleştirilen seminerde konuşan şube başkanı Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir  Erzincan’ın yaşadığı depremleri ve şehrin yeniden imarını anlattı.

Erzincan, 1939 yılında geçirdiği büyük deprem felaketinden canını, malını, mülkünü kaybeden, moral çöküntüsüne düşen Erzincan insanı, buna rağmen Erzincan’ın yeniden kurulmasına azami ölçüde katkıda bulunmuştu.” diyen Özdemir Erzincan’ın 1992 yılında tekrar ağır hasarlı bir depremle karşılaştığını belirtti. Canından, evinden, barkından olan Erzincan insanının acı ve ıstırap dolu zor günler yaşadığını dile getiren Özdemir başka bir deyişle, depremden ders almamış olmanın mukadder akıbeti ile karşılaşıldığını belirtti. Halil İbrahim Özdemir günümüz Erzincan’ın da teknoloji ve denetim mekanizması sebebiyle yapılardaki sağlamlığa güvendiğini de dile getirdi.

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim