• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Yüce Diriliş’ten TYB İstanbul’a Ziyaret

Yüce Diriliş’ten  TYB İstanbul’a Ziyaret
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Lütfü Yılmaz, Yüce Diriliş Partisi’nden bir heyetle Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’ne bir ziyarette bulundu.

Yüce Diriliş Partisi MKYK üyesi olan Yetkin İlker Jandar, Fahri Safa Küpcü ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi Kamil Eşfak Berki beraberinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Lütfü Yılmaz, TYB İstanbul Şubesi’ni ziyaret etti. Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ile görüşen Yılmaz ve beraberindeki heyet, Tarihi Yarımada’nın, bilhassa Sultanahmet ve Cağaloğlu’nun nasıl kültür ve yayın merkezi olma vasfını kaybederek sadece turistik bir mekâna dönüştüğünü, aynı süreç içinde nasıl insansızlaştırılarak yerleşim yeri olma özelliğini kaybettiği hakkında görüşlerini dile getirdi.

 

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Üstad Sezai Karakoç’un fikirlerinin her alanda olduğu gibi siyasette de ufuk açıcı olduğunu belirtti. Diriliş fikriyatının nesillerin beslenmesinde gençliğin yetişmesinde önemli bir rolü olduğunu ifade eden Bıyıklı, şunları söyledi:

 

“Popülist adamların önceliği seçimler idealist adamların önceliği ise nesillerdir. Şehirler ve nesiller arasında da muazzam bir ilişki vardır. Hepsi de emanettir. Emin kişilere teslim edilmelidir. Belediye başkanlarının çoğunda şehrin emanet olduğunun bilinci olmadığı için maalesef imar etmeleri gerekirken imha etmişlerdir. Tarihî dokusu katledilmiş şehirlerin vebali ve sorumluların üstündedir. Kul hakkı gibi şehir hakkı da vardır. Gün gelir şehirler de hakkını sorar.

Şehri yönetmeye talip olanların şehir hakkından haberi olması ve şehir şuurunun yüksek olması gerekir. Maalesef bütün partilerin aday profillerini incelediğimizde kültür medeniyet bilinci yüksek isimleri çok göremiyoruz. Şehirlerimizi hayat alanı olmaktan daha çok rant alanına çeviren, her devrin adamı müteahhit başkanlardan çok çektik. Gelecek nesillere yaşanabilir şehirler bırakmak derdinde olmayan kişiler, sadece bugünümüzü değil yarınımızı da çalmaktadır.

Özellikle İstanbul’a partiler üstü bir anlayışla yaklaşılmalı, dikey mimariden vazgeçilmeli, betonist anlayıştan uzak durulmalı, ecdadın ruhu daha fazla muazzep edilmemelidir. Çünkü İstanbul, Üstad’ın dediği gibi alelade bir şehir değil İslam milletinin ruhunu taşıyarak dünyanın karşısına çıkıp, onların oyunlarını bozan hakikat medeniyetinin savaşçısıdır. Bir medeniyet başkentidir.

Dünyayı değiştirme iddiasında olan nice insanın dünyalık karşısında değiştiği bu zor zamanda hakikat bayrağını yere düşürmeyen, şartlar ne olursa olsun daima hakikati hatırlatan öncü mütefekkir Sezai Karakoç’un değerli fikirleri, hem ülkemiz hem İslam milleti için büyük nimettir. İnşallah bu kıymetin farkına varanlardan oluruz.”

 

 

Sorularınız için:

 

E: tybistanbul1@gmail.com │ T: 0 212 527 75 17-18

 

Bu haber toplam 1035 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim