• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

'Yücelciler'in liderinin çikolata kağıdına yazdığı mektup

'Yücelciler'in liderinin çikolata kağıdına yazdığı mektup
1948'de Tito rejimi tarafından idam kurşuna dizilen Yücelciler'in liderlerinden Şuayp Aziz, ölmeden önce bir çikolata kağıdının üzerine eşine hitaben yazdığı mektup bulundu

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 1948’de Komünist rejim tarafından idam edilen Yücelciler’in lideri Şuayp Aziz’in idamdan önce çikolata kağıdına yazdığı bir mektup bulundu.

Gerçek Hayat dergisinden Leyla Şerif Emin, bu haftaki makalesinde Yücelciler Teşkilatı’nın idam edilen liderlerine yer verdi.

Şuayp Aziz'in kurşuna dizilmeden önce bir çikolata kağıdı üzerinde eşine yazdığı mektup yıllar sonra bulundu. Mektupta şu ifadeler yer alıyor:

"Sevgili hayat arkadaşım Nigar, evlatlarım Ülker, Turan Erktan ve küçük yavrucuğum, artık sizden ayrılıyorum. Size doyamadım. Kader böyle yazmış yazımı. Nigar, evlatlarıma güvenesin, iki gözün gibi bakasın. Çocuklarımı her vakit benim için öpesin, koklayasın. Onları okutmaya çalış. O evde yaşatma, başka bir binada yaşatmaya çalış. Bu günden sonra o yavruların babaları yok, yalnız anaları vardır. Ona güvensinler, hakkınızı helal ediniz. Milletimin kurbanıyım.”

Yazının devamı için: http://www.dunyabulteni.net/manset/362376/yucelcilerin-liderinin-cikolata-kagidina-yazdigi-mektup

Bu haber toplam 787 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim