• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yusuf Kaplan: Batı’nın büyük felsefî yanılgısı ve Batı’yı sar/s/acak Paris yangını

Yusuf Kaplan: Batı’nın büyük felsefî yanılgısı ve Batı’yı sar/s/acak Paris yangını
Paris’i cehenneme çeviren, Paris şairinin yüzyıl öncesinden haykırdığı gibi Paris’te “cehennemde bir mevsim” yaşanmasına yol açan Paris yangını’nın yavaş yavaş bütün Avrupa’ya sıçrayacağı anlaşılıyor.

“Sarı yelekliler”in (görünüşte akaryakıt zammına karşı) sadece Paris’te değil Fransa ölçeğinde başlattıkları isyan, daha şimdiden Brüksel’e ve Hollanda’ya da sıçradı...

Paris yangını, Haçlı seferlerinden itibaren başlayan bin yıllık zulmün; sömürgecilik ve emperyalizm saldırganlıklarıyla süren yaklaşık beş asırlık dünyayı talan etme, yağmalama barbarlığının, Batı uygarlığını eşiğine sürüklediği kaçınılmaz sonun habercisidir.

Bu kadar mazlumun âhının bu dünyada bile karşılıksız, cezâsız kalacağını düşünmek abestir.

Paris yangını, Batı uygarlığının ekonomik, siyasî ve kültürel sömürgeciliğinin ve emperyalizminin önce Batı toplumlarını cehenneme çevireceğinin işaretidir.

Bu da bir şey mi!

Yangının büyüğü, daha sonra saracak Avrupa’yı, Batı’yı... Saracak ve fenâ hâlde sarsacak... Bu sarsma, Batı’yı sarsıp kendine getirir mi, bilinmez.

PARİS’TEN AVRUPA’YA SIÇRAYACAK BÜYÜK YANGININ TEMELİ: BATI’NIN BÜYÜK FELSEFÎ YANILGISI

Paris yangını’nın kıvılcımını çaktığı müstakbel büyük yangın, Batı uygarlığının felsefî olarak üzerine inşa edildiği büyük yanılgı’nın kaçınılmaz sonucu. Bu felsefî yanılgı meselesine birazdan geleceğim...

Bu büyük felsefî yanılgının ürünü olacak büyük yangın, içerde ve dışarda azmanlaşan, bütün insanlığa karşı acımasızlaşan emperyalist Batı uygarlığının, dışardan bir saldırıyla değil, içeriyi cehenneme çevirecek büyük bir yangınla içerden, kendi kendini imha etmesine yol açacak...

Bunun ilk çarpıcı ve ürpertici örneğini çeyrek asırlık bir zaman dilimi içinde yüzyıl öncesinden patlak veren ve dünyayı cehenneme çeviren, 1648 Westfalya Anlaşması’yla temelleri atılan Avrupa Dünya Düzeni’ni tarihe gömen iki büyük dünya savaşında gördük bütün insanlık olarak.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/batinin-buyuk-felsef-yanilgisi-ve-batiyi-sar-s-acak-paris-yangini-2048353

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim