• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Yusuf Kaplan: Suriyeliler meselesi: Yasal düzenlemeler geciktirilmemeli, ensar ruhu zedelenmemeli

Yusuf Kaplan: Suriyeliler meselesi: Yasal düzenlemeler geciktirilmemeli, ensar ruhu zedelenmemeli
Tunus’ta bir genç kendisini yakınca, Tunus’ta yakılan ateşin alevikısa sürede bütün Arap dünyasına yayılmakta gecikmedi:

Bütün bir Arap dünyasını hallaç pamuğu gibi savuracak, postkolonyal süreçte, İslâm dünyasındaki İslâmî söylemleri, oluşumları, cemaatleri geri dönüşü zor bir çıkmaz sokağın eşiğine sürükleyecek bir büyük yangına dönüştü adına Arap baharı denen neo-liberal ayartıcı başkaldırılar.

“ARAP BAHARI”YLA İSLÂMÎ SÖYLEMLERE BÜYÜK DARBE VURULDU

O zamanlar bu başkaldırıların Arap dünyasında uzun vadede bütün İslâmî söylemleri ve hareketleri bitirecek büyük bir tezgâh olduğunu yazmış, ilk yazdığım yazıya “istikrarlı istikrarsızlık” başlığını atmıştım.

Batılılarla, onların uydularıyla mücadele eden bir yazar olduğum çok iyi bilinmesine rağmen bazı insanlar, “diktatörlüklere karşı bir savaş veriliyor ve bu savaş bütün diktatörlüklerin sonunu getirecek” diyerek itiraz ettiler yazdıklarıma.

Elbette ki, diktatörlüklere karşı verilen her tür mücadeleyi desteklemek elbette boynumuzun borcu. Derdimiz de bu. Bunu söylemek bile gereksiz.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/suriyeliler-meselesi-yasal-duzenlemeler-geciktirilmemeli-ensar-ruhu-zedelenmemeli-2052294

Bu haber toplam 212 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim