• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Yusuf Kaplan'dan: Tarihî bir yol ayrımının eşiğinden geçiyoruz...

Yusuf Kaplan'dan: Tarihî bir yol ayrımının eşiğinden geçiyoruz...
Osmanlı durduruldu, Türkiye kuşatılıyor. 100 yıldır yaşadıklarımızın özeti budur.

AYDIN, AYDINLATMIYOR, ÖNÜMÜZÜ KARARTIYOR!

 

Türkiye'nin entelijansiyası yok. Pergelini şaşırmış, metamorfoz yemiş, celladına âşık, bedenen burada ama zihnen Batı'da yaşayan kültürel şizofreniyle malul bir entelijansiyası var bu ülkenin.

O yüzden hem Türkiye'ye, hem de Batı'ya buradan bakamıyor; âşık olduğu celladının gözlükleriyle bakıyor, şaşı bakıyor, sonra da ortaya çıkan sosyokültürel manzaraya hep şaşırıp kalıyor.

Çünkü hiçbir şeyi neyse o olarak göremiyor: Ödünç akılla, ödünç zihinle, yabancılaşmış perspektiflerle bakıyor bu ülke'ye ve dünya'ya: O yüzden hiçbir şeyi göremiyor hakkıyla.

 

Dahası, bu ülkeye yabancılaşmış perspektiflerle / gözlüklerle baktığı için, önerdiği ve yaptığı her şey, bu ülkenin kültürel dinamiklerini dinamitlemekle, entelektüel derinliğini, birikimini ve hazinelerini târumâr etmekle sonuçlanıyor.

Sonuçta celladına âşık seküler Türk aydını, toplumu aydınlatacağına, toplumun önünü, zihnini ve geleceğini karartmaktan başka bir şey yapmış olmuyor.

 

DURDUĞUNUZ YER, GÖRDÜĞÜNÜZ ŞEYİ BELİRLER

 

Dolayısıyla bu toplum, ne çekiyorsa, aydın diye topluma yabancılaşmış medyada ve sığ akademide topluma çekidüzen veren bu ruhsuz, metamorfoz yemiş ve pergelini şaşırmış şizofren “aydınlardan çekiyor.

İlke şu: Durduğunuz yer, gördüğünüz şeyi belirler. Nerede durduklarını bilemeyenler, felaketten felakete sürüklenirler. Ve nereye, ne'yle, nasıl ve niçin gidilebileceğini de aslâ bilemezler.

 

Yine, konuşlandığınız yer, konuşma'nızın içeriğini belirler. Batı'dan bakarak, Batı'lı gözlüklerle bakarak, bu ülkede yaşanan sorunları hem anlayamazsınız hem de bu sorunların nereden kaynaklandığını göremez ve doğru, köklü ve kalıcı, önümüzü açıcı çözüm önerileri geliştiremezsiniz. Aksine, ele aldığınız her sorunu, iyice kangrene dönüştürür, içinden çıkılamaz hâle getirirsiniz.

Devamı için: http://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/tarih%C3%AE-bir-yol-ayriminin-esiginden-geciyoruz-2020582

Bu haber toplam 808 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim