• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Yusuf Ziya Cömert: Biraz ziyaret, biraz siyaset

Yusuf Ziya Cömert: Biraz ziyaret, biraz siyaset
Evvelce Bursa’ya bir Arap gelmiş, birkaç gün kalmış. Kaldığı sürece yağmur yağmış. Gel zaman git zaman, aynı Arap Mekke’de Bursalı bir hacıya rastlamış.
Nerelisin?
 
Türkiye.
 
Neresinden?
 
Bursa.
 
 
 
Merakla sormuş Arap:
 
Ben geçen sene Bursa’ya gelmiştim. Üç gün kaldım. Devamlı yağmur, yağmur, yağmur... Allahını seversen söylesene, o yağmur hala yağıyor mu?
 
Bizim Hatay gezimiz de öyle oldu. Çarşıda yağmur. Dünyanın geceleri aydınlatılmış ilk caddesi Hatay’daymış. Şimdiki adı Kurtuluş caddesi, orada yağmur. Yemek yediğimiz Konak Restoran’da yağmur, Habibunneccar Camii’nde yağmur.
 
Musa ağacı, Hızır’la Musa Peygamber’in buluştuğuna inanılan bir su başında. Suya da Ab-ı Hayat Çeşmesi’ diyorlar. İçen gençleşiyormuş.
 
Efsane olduğu şuradan belli ki, içen kadınların iki gün aynaya bakmaması gerekiyormuş. Aynaya bakarsalar tılsım bozuluyormuş.
 
Oralarda da hep yağmur. Tabii Vakıflı Köyü’nde de.
 
Vakıflı Köyü Ermeni tehciri sonrasında burada kalan Ermeniler’in bir araya gelerek kurdukları bir köy. Başka Ermeni köyleri de varmış. 50’li yıllarda yeniden iskan edilmiş.
 
Musa ve Hızır Samandağı’na da uğramışlar ki, orada bir Hızır makamı var.
 
Hatay’dan zeytin, zeytinyağı, salça, zahter, defne yağlı sabun falan aldık. Buraya mahsus şeyler.
 
Güzel şehir Hatay. Yani, gelen boş dönmez.
 
Biz, mesleki olarak da boş dönmedik. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş buradaydı. Doğal olarak, biraz siyaset konuştuk.
 
Numan Bey’e sorulabilecek en cazip soru, Binali Bey istifa ettikten sonra Meclis Başkanlığı’nı düşünüyor musunuz.
 
Kurtulmuş, siyasi açıdan uygun bir cevap veriyor soruya. Siyasi hayatında hiçbir zaman bir makama talip olmadığını söylüyor.
 
Tam bu sorunun zuhur ettiği günlerde, yani Binali Yıldırım ismi YSK’ye verilince Meclis Başkanlığı’ndan istifa edeceğini açıkladığı sıralarda Numan Kurtulmuş da dahil bazı siyasetçilerin Kanal İstanbul bölgesinde araziler aldıklarına dair bir haber düşmüştü piyasaya.
 
Meğer o, Numan Bey’in babası merhum Niyazi Bey’in vaktiyle aldığı bin 200 metrekarelik bir arsaymış. Tarihi aşağı yukarı yarım asır.
Bu haber toplam 489 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim