• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Yüzyılın anlaşması Ürdün'de bir Filistin devleti kurmayı amaçlıyor

Yüzyılın anlaşması Ürdün'de bir Filistin devleti kurmayı amaçlıyor
ABD Başkanı Trump’ın ‘Yüzyılın Anlaşması’ planına dair basın yer alan iddialar, Filistinlilerin bütün haklarının ellerinden alındığını gösteriyor.

Körfez ülkelerinin desteklediği plana göre Gazze bölünerek yeni devlet oluyor, Kudüs tamamen İsrail’e bırakılıyor, işgal yerleşimleri aynen yerinde kalıyor.

Özel Haber - Muhammed Özdemir
Orta Doğu ve Kuzey Afrika Araştırmaları Çalışmalarının Adalet ve Kalkınma Merkezi, Trump ve Netanyahu'nun üzerinde anlaştığı 'Yüzyılın Anlaşması'nın detaylarını gündeme getirdi. Buna göre Ürdün ve Sina Yarımadası'nda bir Filistin devleti kurulmasının amaçlandığı ifade edildi.
 
Adalet ve Kalkınma Merkezi, anlaşmanın Batı Şeria, Ramallah ve Kudüs sakinlerini Ürdün'e göç etmeyi ve Arap ülkeleri tarafından uluslararası ve bölgesel olarak tanınan bir Filistin devleti kurmak için Gazze Şeridi sakinlerini de Sina'ya göç etttirmek istendiği söylendi.
 
Orta Doğu ve Kuzey Afrika Araştırmaları analistleri, "Gelecek günlerde Trump tarafından ilan edilecek anlaşmanın temel amacı Filistin meselesine kapsamlı bir çözüm bulmak, Filistinli mültecilerin evlerine geri dönüşünü bertaraf etmek ve Kudüs şehrini işgale teslim etmektir." diyor.
Bu haber toplam 672 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim