• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Zeynep Hicret ile 'Çolak Hattat' Üzerine Konuştuk

Zeynep Hicret ile 'Çolak Hattat' Üzerine Konuştuk

İçinden geldiği gibi yazan bir öykücü Zeynep Hicret. Öykülerinde kullandığı farklı ve çok kullanılmayan sözcüklerle kelime dağarcığının ne kadar zengin olduğunu gösteriyor. Hatice Ebrar Akbulut, yazarla 'Çolak Hattat' kitabı ve öyküye bakışı üzerine konuştu.

Zeynep Hicret, sessiz ve derinden ilerleyen öykücülerimizden. İkinci kitabı henüz yayınlanan Zeynep Hicret, öykümüzün taze kanlarından. Şiir yazarak edebiyat serüvenine başlayan Hicret, öyküyle tanışır. İlk öykü kitabı Kırmızının Çağrısı’yla okurlarını selamlar.

İkinci öykü kitabı Çolak Hattat ise genel olarak uzun öykülerden oluşuyor. Öyküler, şiirsel ve dingin bir anlatımla örülmüş. Mekânlar ve karakterler, ayrıntılı olarak tasvir edilmiş. Öykü karakterinin ses tonu, konuşma tarzı, konuşurken seçtiği sözcükler, fizikî yapısı sözcüklerle canlandırılmış. Hayat içinde kendini konumlandıramayan, dışlanan, gözü ve gönlü dünya malına doymayan insanlar, kavuşamayan sevgililer, hata üzerine hata yapmaktan usanmayan, ders almayan tipler, hakkı yenenler, hakkının peşine düşenler Çolak Hattat’ta bir araya getirilmiş. Gelecek olan öykünün içeriğine dair çerçeve sözler bulunuyor öykülerin girişinde. Bu sözler, Zeynep Hicret’in kaleminden çıkmış ve öyküyü kapsayan, öyküye dair zihinde bir atmosfer oluşturan sözlerdir.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/soylesi/24144/zeynep-hicret-ile-colak-hattat-uzerine-konustuk

Bu haber toplam 1169 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim