Abdülbaki Değer: Bir de ciddiyeti denesek!

Abdülbaki Değer: Bir de ciddiyeti denesek!
Sakallı Celal’in ciddiyetle ilgili çıkışını çoğumuz biliyoruz. Türkiye’de meselenin çoğu durumda yöntem, teknik, araç, ideoloji vs. gibi hususlardan ziyade ciddiyetsizlik olduğuna ilişkin hayati vurgusu gün geçmiyor ki bir kez daha teyit edilmesin.

Geçenlerde LGS sonuçları açıklanmış, ardından birinci yerleştirme sonuçları gerçekleştirilmişti. İkinci, üçüncü yerleştirme için süreç devam ediyor olsa da şu an yerleştirme sürecinin büyük kısmı şekillenmiş durumda. Yani elimizde sistemin işleyişine ve işlevselliğine ilişkin veriler var. MEB tarafından açıklanan genel istatistikler zaten vaziyetin iç açıcı olmadığını gösteriyor.

Bu verilerden hareketle sistemin işleyişini ve işlevselliğini esaslı bir sorgulamaya tabi tutmak gerekirken maalesef işin bu kısmı sessizce geçiştirildi. Herkesin hem fikir olduğu başarısızlıktan şimdi akıl almaz şekilde başarı hikâyeleri sunuluyor kamuoyuna. Basına yansıyan iki haber şöyle: Meslek Liselerine İlgi Arttı, Anadolu İmam Hatipler Doldu. Bu iki başlıkta ilk bakışta bir problem gözükmüyor elbette. Hatta bu iki başlık somut karşılığı olan bir gerçeğe de işaret ediyor olabiliyor. Zaten cehenneme giden yolların iyi niyet taşlarıyla döşeli olması gibi bizim bu yanlışlığı sürdürmemiz de ancak sınırlı doğrularla mümkün olabiliyor. Yanlışlığa; gerçeklerin, doğruların payanda edilmesi nedeniyle Sakallı Celal’in ciddiyet feryadına atıfta bulundum.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/abdulbaki-deger/bir-de-ciddiyeti-denesek/haber-245731

Bu haber toplam 442 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim